Kırmızı Pancar Turşusu Malzemeleri Nelerdir?

28 Kasım 2025, 14:58 tarihinde güncellendi.
Kırmızı pancar turşusu için pancarlar haşlanır ve soğutulur. Ardından sirke, tuz, şeker, sarımsak ve baharatlarla hazırlanan turşu suyu ile kavanoza yerleştirilir. Oda sıcaklığında birkaç gün bekletildikten sonra buzdolabında saklanır ve lezzetini alır.
Kırmızı Pancar Turşusu Malzemeleri Nelerdir?

Pancarlar temizlenip haşlandıktan sonra kavanoza doldurulur. Üzerine sirke, tuz ve baharatlarla hazırlanan turşu suyu eklenir. Oda sıcaklığında kısa süre bekletildikten sonra turşu servis için hazır hale gelir.

kırmızı pancar turşusu

Malzemeler

  1. 500–600 gr kırmızı pancar
  2. 1 su bardağı sirke (elma veya üzüm)
  3. 2–3 yemek kaşığı tuz
  4. 1 yemek kaşığı toz şeker (isteğe bağlı)
  5. 3–4 diş sarımsak
  6. 1 tatlı kaşığı tane karabiber
  7. 2–3 defne yaprağı
  8. 1 litre kaynatılmış ve soğutulmuş su

kırmızı pancar turşusu

Yapılışı

Pancarları hazırlayın:

Pancarları iyice yıkayın ve kabuklarını soyun. Küçük küpler halinde doğrayabilir veya bütün olarak kullanabilirsiniz.

Pancarları haşlayın:

Tencereye pancarları alın, üzerini geçecek kadar su ekleyin ve yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 20–30 dk) haşlayın. Haşlandıktan sonra süzün ve soğumaya bırakın.

Turşu suyunu hazırlayın:

Kaynatılmış ve soğutulmuş suyu geniş bir kaseye alın. Üzerine sirke, tuz ve şekeri ekleyip karıştırın.

kırmızı pancar turşusu

Cam kavanoza yerleştirin:

Soğuyan pancarları cam bir kavanoza alın. Aralarına soyulmuş sarımsakları, tane karabiberleri ve defne yapraklarını ekleyin.

Suyu ekleyin:

Hazırladığınız turşu suyunu pancarların üzerine dökün. Pancarların tamamen suyun içinde kaldığından emin olun.

Bekletin:

Kavanozun ağzını kapatın ve oda sıcaklığında 2–3 gün bekletin. Ardından buzdolabına alabilirsiniz. Turşu 1 hafta içinde lezzetini iyice alır.

Şunlara da göz atın:

  1. 2 Kilo Kırmızı Pancar Turşusuna Ne Kadar Su Konur?
  2. Kırmızı Pancar Turşusuna Şeker Konur Mu?
  3. 3 Kilo Kırmızı Pancar Turşusuna Ne Kadar Tuz Konur?
  4. Kışlık Kırmızı Pancar Turşusu Yapmak İçin 6 Tüyo
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo