Pancarların üzerine gelecek kadar su koymak turşunun iyi fermente olmasını sağlar. Tuzlu su ve sirke karışımı pancarlara lezzet verir. Kavanozu oda sıcaklığında beklettikten sonra turşu servise hazır olur.
2 kilo kırmızı pancarı iyice yıkayın, kabuklarını soyun ve dilimleyin veya bütün bırakın.
1,5–2 litre suyu bir kaba alın, içine 4–5 yemek kaşığı tuz ve 2 yemek kaşığı sirke ekleyin, tuz eriyene kadar karıştırın.
Dilimlenmiş veya bütün pancarları temiz bir kavanoza yerleştirin. Aralarına isteğe göre sarımsak, karabiber ve defne yaprağı koyabilirsiniz.
Hazırladığınız tuzlu suyu pancarların üzerine dökün. Pancarların tamamen suyun içinde kaldığından emin olun.
Kavanozun ağzını kapatın ve oda sıcaklığında 3–5 gün bekletin. Ardından turşuyu buzdolabına alabilirsiniz.
Şunlara da göz atın:
Kırmızı Pancar Turşusuna Şeker Konur Mu?
3 Kilo Kırmızı Pancar Turşusuna Ne Kadar Tuz Konur?