Kışlık Kırmızı Pancar Turşusu Yapmak İçin 6 Tüyo

28 Kasım 2025, 13:39 tarihinde güncellendi.
Kışlık kırmızı pancar turşusu yapmak için pancarları haşlayıp doğru tuz ve sirke oranını kullanmak önemlidir. Turşuya lezzet katmak için sarımsak, baharat ve biraz şeker ekleyebilirsiniz. Cam kavanozlarda, serin ve karanlık bir yerde bekleterek birkaç hafta sonra tüketmeye hazır hale gelir.
Kışlık Kırmızı Pancar Turşusu Yapmak İçin 6 Tüyo

Pancarları turşuya başlamadan önce iyice yıkayıp kabuklarıyla haşlamak turşunun kıvamını artırır. Baharat ve sarımsak gibi aromalar turşuya zengin bir lezzet verir. Turşuyu sıkıştırmadan kavanoza yerleştirip üzerini tamamen turşu suyu ile kaplamak önemlidir.

Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo