Kavala Kurabiyesi Yapmanın Püf Noktaları

06 Aralık 2025, 21:11 tarihinde güncellendi.
Kavala kurabiyesi, kavrulmuş un ve bademle yapılan, ağızda dağılan klasik bir Trakya–Ege lezzetidir. En iyi sonucu almak için unun doğru kavrulması, kaliteli tereyağı kullanılması ve bademlerin aromasını ortaya çıkaracak şekilde hafif kavrulması gerekir. Doğru pişirme ayarı ve soğuduktan sonra yapılan pudra şekeri kaplaması kurabiyenin kıyır dokusunu tamamlar.
Kavala Kurabiyesi Yapmanın Püf Noktaları

Kavala kurabiyesi, kökeni Yunanistan’ın Kavala şehrine dayanan; Türkiye’de özellikle Trakya ve Ege’de çok sevilen, ağızda dağılan, bol bademli bir kurabiye çeşididir. Unun kavrularak hazırlanması, tereyağıyla bütünleşmesi ve içine eklenen badem parçalarının kurabiyeye karakteristik bir lezzet katmasıyla bilinir. Üzeri pudra şekeriyle kaplanır ve ağızda kıyır kıyır, hafif tatlı bir dokuyla dağılır.

Elmalı kurabiye yapmanın püf noktaları, mantar kurabiyenin püf noktaları ve değişik kurabiye tariflerine de göz atın.

Kavala Kurabiyesi Yapmanın Püf Noktaları

Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo