Eski Usul Elmalı Kurabiye Yapmanın 5 Püf Noktası

28 Kasım 2025, 12:32 tarihinde güncellendi.
Eski usul elmalı kurabiyenin sırrı, tereyağlı kıyır hamur ve bol tarçınlı elma harcındadır. Hamuru fazla yoğurmadan, harcı ise iyice soğuttuktan sonra şekil vermek lezzeti garantiler. Düşük ısıda sabırla pişirmek, o mis gibi ev kokusunu ve klasik tatlı dokusunu ortaya çıkarır.
Eski Usul Elmalı Kurabiye Yapmanın 5 Püf Noktası

Elmalı kurabiye yaparken en önemli şey, hamurun yumuşak ama ele yapışmayan kıvamda olmasıdır. İç harcın iyi kavrulmuş ve tamamen soğumuş olması, kurabiyenin dağılmadan pişmesini sağlar. Tereyağıyla yapılan, düşük ısıda pişmiş kurabiyeler hem kıyır olur hem de çocukluğun o nostaljik kokusunu hatırlatır.

Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo