Karnabahar Haşlandıktan Sonra Nasıl Kızartılır?

27 Kasım 2025, 12:59 tarihinde güncellendi.
Haşlanmış karnabaharı iyice süzüp kağıt havlu ile kurulayın, böylece kızartırken fazla su sıçramaz ve çıtır olur. Bir kaseye un, mısır unu ve baharatları karıştırarak karnabaharı bu karışıma bulayın, isterseniz yumurta ile harç hazırlayabilirsiniz. Orta ateşte kızdırılmış yağda karnabaharı altın rengi alana kadar dikkatlice kızartın ve kevgirle çıkarıp fazla yağını süzün. Son olarak hafifçe tuz veya sevdiğiniz baharatları ekleyip sıcak şekilde dip soslarla servis edin.
Karnabahar Haşlandıktan Sonra Nasıl Kızartılır?

Haşlanmış karnabaharı parçalara ayırıp fazla suyunu iyice süzün, böylece kızartma sırasında yağ sıçramasını önlersiniz. Karnabaharın üzerini un ve baharat karışımıyla kaplayarak lezzetini ve çıtırlığını artırın. Kızgın yağda karnabaharı her tarafı eşit şekilde kızarana kadar pişirin, ardından kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin. Sıcak servis yaparken üzerine biraz limon suyu veya sevdiğiniz baharatlarla tatlandırabilirsiniz.

Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo