Karamelize Soğan Yaparken Bilmeniz Gereken 4 Tüyo

28 Kasım 2025, 17:22 tarihinde güncellendi.
Karamelize soğan, soğanın uzun süre kısık ateşte, sabırla pişirilmesiyle elde edilen tatlımsı ve aromatik bir lezzettir. Yemeklerin yanında sunulan karamelize soğanın püf noktalarına dikkat etmek gerekir. Gelin, soğanı karamelize ederken bilmeniz gereken püf noktalarına birlikte göz atalım.
Karamelize Soğan Yaparken Bilmeniz Gereken 4 Tüyo

Soğanın uzun süre kısık ateşte pişirilmesiyle hazırlanan karamelize soğan, dünya mutfaklarında kendine yer bulan lezzetlerden biridir. Soğanlar, kendi içindeki doğal şekeri yavaş yavaş açığa çıkarırken kahverengi bir renk alır. Buna karamelizasyon denir. Yani, karamelize soğan aslında şeker eklenmeden hazırlanır. Karamelize soğan meze olarak sunulabildiği gibi, hamburger, sandviç, pizza, et yemekleri, tavuk yemekleri ve omletlerde kullanılabilir. 

Püf noktalarına geçmeden önce, ''Karamelize soğan nasıl yapılır, karamelize soğan nasıl saklanır, soğanı karamelize ederken yapılan hatalar ve hangi soğan hangi yemekte kullanılır?'' başlıklı yazılarımıza da göz atabilirsiniz.

Karamelize Soğanın Püf Noktaları

Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo