Karamelize Soğan Nasıl Saklanır?

Karamelize soğan, soğanların yavaş yavaş pişirilmesi ile elde edilir. Eğer elinizde karamelize soğan kaldıysa nasıl saklayacağınızı merak ediyor olabilirsiniz. İşte, karamelize soğan nasıl saklanır:
Karamelize Soğan Nasıl Saklanır?
16 Şubat 2024, 14:56

Çiğ soğanların yavaş yavaş pişerek kızarmış, altın rengi ve lezzetli olana kadar keskin tadından dönüşen bu tatlı, zengin lezzet paha biçilemez. Bunları burgerlere, soslara, çorbalara, bifteklere, salatalara, tavuklara veya makarnalara ekleyin ve sıradan bir yemeği olağanüstü hale dönüştürün. Pişirmek biraz zaman ve sabır gerektirir, ancak hafta boyunca kullanmak üzere en sevdiğiniz karamelize soğanlardan büyük miktarda pişiriyorsanız, dokularını ve lezzetlerini korumak için onları nasıl saklamanız gerektiğini merak edebilirsiniz.

Buzdolabında saklıyorsanız hava geçirmez bir kap veya plastik torbaya koyduğunuzdan emin olun. Önce soğumalarını bekleyin, böylece onları kapattığınızda çok sıcak olduklarında ortaya çıkabilecek buharlı yoğunlaşma nedeniyle duygusal bir karmaşaya dönüşmezler. Plastik bir torba kullanıyorsanız kapatmadan önce içindeki havanın tamamını dışarı attığınızdan emin olun. Üç ila beş gün arasında kalmaları gerekir.

karamelize soğan

Buz Kalıbı Kullanın

Karamelize soğanlar da dondurulabilir. Bunun için dondurucuya direk atmadan önce uygun şekilde hazırlamak gerekir. Dondurmanın tek bir doğru yolu yoktur; bu aslında onları nasıl kullanmayı planladığınıza bağlıdır. Bir seferde yalnızca az miktarda kullanacaksanız karamelize soğanlarınızı dondurmak için buz tepsilerinizi kullanın. Bunları kaşıkla tepsiye dökün, üç saat veya gece boyunca donmalarını bekleyin ve ardından dondurucuda güvenli, hava geçirmez bir kaba boşaltın. Daha sonra bunları gerektiği gibi kullanabilirsiniz.

Daha büyük parçalar halinde kullanacaksanız muffin kalıplarında dondurabilirsiniz. Porsiyonlar halinde kalıplara hazırlayabilir ardından dondurucuya yerleştirebilirsiniz. Dondurulmuş karamelize soğanların, tatlarını ve dokularını kaybetmeye başlamadan önce yaklaşık iki ay dayanmasını bekleyebilirsiniz.

Şunlara da göz atın;

  1. Karamelize soğan nasıl yapılır?
  2. Karamelize soğanlı tarifler
  3. Soğanı karamelize ederken yapılan hatalar
  4. Hangi soğan hangi yemekte kullanılır?
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo