Kalburabastı İrmik Yerine Ne Kullanılır?

28 Kasım 2025, 12:41 tarihinde güncellendi.
Türk mutfağının sevilen tatlılarından biri olan kalburabastının yapımında hem buğday unu, hem de irmik kullanılır. İrmik, kalburabastıya gevrek ve kıyır kıyır bir doku katmak için kullanılır. Ancak irmik yoksa onun yerine galeta unu, mısır unu, pirinç unu veya yulaf unu kullanarak aynı gevrek dokuyu kazandırabilirsiniz.
Kalburabastı İrmik Yerine Ne Kullanılır?

Kalburabastı, irmikli, tereyağlı bir hamurun içine ceviz konularak rulo şeklinde sarılıp fırında pişirilmesi ve ardından şerbetle buluşturulmasıyla yapılan geleneksel bir Türk tatlısıdır. Tatlının en önemli özelliği, hamurunun hem ağızda dağılması hem de şerbeti dengeli şekilde çekmesidir. İrmik, kalburabastı tatlısına gevrek bir doku kazandırır. Ancak evde irmik yoksa, bunun yerine kullanabileceğiniz farklı malzemeler vardır. 

''Kalburabastı malzemeleri nelerdir, kalburabastı kıyır olması için ne yapmalı ve kalburabastının şekerpareden farkına'' göz atın.

Kalburabastı İrmik Yerine Ne Kullanılır?

Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo