İki acil tıp uzmanı enerjik ve tok kalmak için yedikleri 7 yiyeceği anlatıyor

Thomas Jefferson Üniversitesi’nde acil tıp ve radyoloji profesörü olan Resa E. Lewiss ve Harvard Tıp Fakültesi'nnde yardımcı doçent olan, acil doktoru Adaira Landry, CNBC için kaleme aldıkları makalede sağlıklı, tok ve enerjik kalmak için tercih ettikleri yiyecekleri anlatıyor.
İki acil tıp uzmanı enerjik ve tok kalmak için yedikleri 7 yiyeceği anlatıyor
24 Mart 2023, 20:59

Uzmanlar, makalede, "Çoğu insan, doktorların mükemmel beslenme alışkanlıklarına sahip olduğunu varsayar. Ancak günlerimiz yoğun ve nadiren planlanmış molalarımız oluyor. Birçoğumuz tam bir yemek yemek için oturmadan tüm vardiyaya gideriz" diyor.

İki uzman makalede gün boyu sağlıklı, tok ve enerjik kalmak için yedikleri yiyecekleri anlatmışlar.  (Not: Her bünye farklıdır bu nedenle diyetinize önerileri eklemeden önce bir uzmana danışın)

Bahsettikleri 7 yiyecek ve yorumları ise şöyle:


  1. Fındık


    Fındık, protein açısından yüksektir. Ancak kalori ve doymuş yağ içeriği artabilir, bu nedenle bunları ölçülü olarak yiyin. Çok fazla doymuş yağ, LDL kolesterolünüzü (kalp hastalığına ve felçlere katkıda bulunan tür) yükseltebilir. Vücudumuzun ihtiyacından daha fazla yağ, tuz veya şeker içeren kızartılmış, tuzlanmış ve şekerlenmiş kuruyemişlerden kaçınıyoruz.

  2. Humus

    Humusun ana maddesi olan nohut, lif bakımından yüksektir ve bitki bazlı protein için harika bir kaynaktır. HDL seviyelerini (sağlıklı kolesterol türü) artıran doymamış yağlar içerirler. Çalışmalar, onu diyetinize eklemenin kalp hastalığına, Tip 2 diyabete ve bazı kanserlere karşı korunmaya yardımcı olabileceğini bulmuştur .

  3. Sebzeler

    Havuç, kereviz ve küçük brokoli veya karnabahar parçaları... Bunun gibi lokma büyüklüğünde, çiğ ve kıtır kıtır, lif ve vitaminlerle dolu sebze seçeneklerini seviyoruz. Kavrulmuş tatlı patatesler de harikadır.

  4. Avokado

     
    Avokado, kronik hastalık riskinin azalmasıyla ilişkilendirilen karotenoidler, tekli doymamış yağlar, potasyum ve lif dahil olmak üzere birkaç temel besin içerir. Üzerine bir tutam tuz veya biraz limon suyu döküldüğünde lezzetli olurlar.

  5. Zeytin

    Zeytin, tekli doymamış bir yağ asidi olan oleat bakımından yüksektir. Zeytinler genellikle salamuraya batırılır ve zamanla yüksek tuz içeren atıştırmalıklar tansiyonun yükselmesine neden olabilir. Ancak ölçülü olarak, açlığı eğlenceli ve hızlı bir şekilde giderirler.

  6. Kavrulmuş yosun


    Yenilebilir deniz yosunu besleyicidir ve yaygın olarak bulunur. Düşük kalorili ve yüksek liflidir.

  7. Haşlanmış yumurta

    Yumurta yağsız proteinle doludur. Bizim gibiyseniz ve sürekli hareket halindeyseniz size en iyi tavsiyemiz lezzetli ve hazırlaması fazla zaman almayan yiyecekler yemenizdir. Ve lütfen yemeğinizi iyi çiğneyin!
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo