Sosu hazırlamak için önce soğan ve sarımsak kavrulur, ardından domates ve baharatlar eklenir. Sos, kıvam alana kadar kısık ateşte pişirilir ve aroma kazanır. Son olarak eklenen limon suyu veya nar ekşisiyle tat dengesi sağlanır ve dürüme sürülür.
Zeytinyağını tavada ısıtın. Soğanı ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun. Sarımsağı ekleyip 1 dakika daha kavurun. Rendelenmiş domates ve biber salçasını ekleyin, karıştırın ve kısık ateşte 5-7 dakika pişirin. Pul biber, karabiber, kimyon, kekik ve tuzu ekleyin. Sos koyulaşmazsa ½ çay bardağı su ekleyip kıvamını ayarlayın. Ocaktan almadan önce limon suyu veya nar ekşisini ekleyin, karıştırın. Sosu ocaktan alıp biraz soğumaya bırakın, ardından tavuk dürümünüzün içine sürerek servis edin.
Sosu daha pürüzsüz yapmak isterseniz, blenderdan geçirerek kullanabilirsiniz. Acı seviyorsanız, pul biber miktarını artırabilirsiniz.
Şunlara da göz atın: