Latte Pasta Tarifi
Hamsili pilav, taze hamsi ve pirincin uyumuyla yapılan lezzetli bir yemektir. Pirinç ve soğan baharatlarla birlikte pişirilirken hamsiler eklenir. Piştikten sonra birkaç dakika demlenerek servise hazır hale gelir.
Pirinç yıkanır, hamsiler temizlenir, soğan doğranır ve gerekli baharatlar hazırlanır.
Hamsiler hafifçe tavada çevrilerek aroma artırılabilir.
Pirinç, soğan ve baharatlar ile su (veya balık suyu) tencereye alınır, kaynamaya bırakılır.
Kaynamakta olan pilavın üzerine hamsiler yerleştirilir ve tencerenin kapağı kapatılır.
Kısık ateşte yaklaşık 20-25 dakika pişirildikten sonra, ocağın altı kapatılır ve 10 dakika demlenmeye bırakılır. Yani toplam pişirme süresi yaklaşık 30-35 dakika civarındadır.
Şunlara da göz atın: