Güveçteki Toprak Kokusunu Nasıl Giderebilirim?

28 Kasım 2025, 12:37 tarihinde güncellendi.
Güveci önce soğuk suda 1–2 saat bekletip iyice durulayın. Ardından içine tuz veya biraz sirke/limon ekleyip 10–15 dakika kaynatabilirsiniz. İsterseniz defne yaprağı gibi baharatlarla kaynatmak da toprağın kokusunu maskeleyebilir.
Güveçteki Toprak Kokusunu Nasıl Giderebilirim?

Güveci önce soğuk suda bekletip iyice durulayın. Sonra tuzlu su veya sirke/limonlu suyla kaynatın. İsterseniz baharat ekleyerek hoş bir koku da verebilirsiniz.

güveç

Suda bekletme

Güveci 1-2 saat soğuk suda bekletip ardından iyice durulayın.

Tuzlu su ile kaynatma

İçine su ve biraz tuz ekleyip 10–15 dakika kaynatın, sonra durulayın.

Fırında ön pişirme

Fırında 180°C’de 15–20 dakika ön ısıtma yaparak kokuyu azaltabilirsiniz.

güveç

Sirke veya limon kullanma

Suda bir miktar sirke veya limon ekleyip kaynatmak kokuyu nötralize eder.

Baharatlı su kaynatma

Defne yaprağı, karabiber gibi baharatlarla su kaynatmak toprağı maskeler ve hoş koku verir.

Şunlara da göz atın:

  1. Güveç Sırlı Mı Sırsız Mı?
  2. Güveçte Yemek Isıtılır Mı?
  3. Güveçte Yemek Yapmadan Önce Ne Yapılır?
  4. Taze Fasulye Güveçte Kaç Dakikada Pişer?
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo