Glütensiz Un Nasıl Yapılır?

Glüten alerjisi ya da hassasiyeti olan insanlar genellikle glütensiz ürünlere yönelir. Sizler için glütensiz un nasıl hazırlanır anlattık. İşte, glütensiz un nasıl yapılır:
Glütensiz Un Nasıl Yapılır?
29 Kasım 2022, 14:11

Pek çok insan, birçok farklı nedenden dolayı glütensiz beslenmeye başlar. Glutensiz olmanız, kek ve hamur işleri de dahil olmak üzere tüm ekmek bazlı ürünleri bırakmanız gerektiği anlamına gelmez. Glütensiz unlar her zaman bir seçenektir ve unlu mamullerin keyfini bir kez daha çıkarmanızı sağlar. Aslında farklı türde unların bir karışımıdır; bu onları pişirmeye uygun hale getirir. Ancak bunları bulmak zor olabilir, öyleyse neden kendinizinkini yapmıyorsunuz? Sizler için glütensiz un nasıl hazırlanır anlattık. İşte, glütensiz un nasıl yapılır:

Çok Amaçlı Un Yapmak için Malzemeler:

  1. 640 gram kahverengi pirinç unu
  2. 640 gram beyaz pirinç unu
  3. 640 gram tatlı pirinç unu
  4. 565 gram tapyoka unu/nişasta

Kendiliğinden Yükselen Un için Malzemeler:

  1. 125 gram sorgum unu
  2. 150 gram beyaz veya kahverengi pirinç unu
  3. 95 gram tapyoka nişastası/un
  4. 4 çay kaşığı tapyoka nişastası/un
  5. ½ çay kaşığı mısır nişastası veya patates nişastası

Pişirme Unu için Malzemeler:

  1. 515 gram beyaz pirinç unu
  2. 250 gram kahverengi pirinç unu
  3. 165 gram patates nişastası
  4. 95 gram tapyoka unu/tapyoka nişastası
  5. 30 gram yağsız kuru süt tozu

Çok Amaçlı Un Yapımı

  1. Dört unu da büyük bir kaseye dökün. Tapyoka unu bulamazsanız tapyoka nişastası kullanabilirsiniz; aynı şey. Bu karışımı daha az miktarda yapmak isterseniz, dört unun hepsinden eşit parçalar kullanın, ardından ¼ parça tapyoka unu/nişastası ekleyin.
  2. Glutensiz unun sorunu, glutensiz olmasıdır. Bu, bir tarifte normal un yerine kullandığınızda biraz farklı sonuçlar alabileceğiniz anlamına gelir.
  3. Malzemeleri bir çırpma teli ile iyice karıştırın. Karıştırmayı gözden kaçırmayın; unlarınız iyi karışmazsa unlu mamulleriniz düzgün olmaz. Çırpmak 3 ila 5 dakika sürer.
  4. Unu hava geçirmez bir kapta saklayın. Tarife bağlı olarak, normal un yerine doğrudan kullanabilirsiniz. Ancak tarife göre biraz daha fazla/az un kullanmanız gerekebilir. Ekmekler, kekler, krepler, kekler ve hatta waffle'lar dahil olmak üzere hemen hemen her türlü pişmiş üründe harika çalışır.

Glütensiz Unlar: 10 Farklı Glütensiz Un

Kendiliğinden Yükselen Un Yapımı

  1. Tüm malzemeleri büyük bir kaseye dökün. Bu unun içindeki malzemeler, normal, kendiliğinden kabaran unun size verdiğine benzer bir sonuç verecektir.
  2. İyice karışana kadar her şeyi bir çırpma teli ile yaklaşık 3 ila 5 dakika karıştırın. Bu adımda acele etmeyin. Unlarınız ve nişastalarınız iyi karışmazsa tarifleriniz doğru çıkmaz.
  3. Harmanlanmış unu büyük bir kapta saklayın. İşiniz bittiğinde, her şeyi hava geçirmez bir kaba aktarın. Serin ve karanlık bir yerde saklayın.
  4. Unu unlu mamullerinizde kullanın. Bu karışım, kekler, küçük kekler, kekler ve çörekler gibi şeyler için idealdir; temel olarak, maya olarak kabartma tozu kullanan her şey.


Pişirme Unu Yapımı

  1. Beyaz pirinç unu, kahverengi pirinç unu, patates nişastası ve tapyoka nişastasını büyük bir kaseye dökün. Patates unu değil, patates nişastası kullandığınızdan emin olun. Ancak tapyoka nişastası bulamazsanız tapyoka unu kullanabilirsiniz; aynı şey.
  2. Yağsız kuru süt tozunu ekleyin. Bu, glütensiz keklerinizin, ekmeklerinizin, kurabiyelerinizin, muffinlerinizin vb. yapısını geliştirmeye yardımcı olacak gizli içeriktir. Eklenen şekerler ayrıca bir esmerleşme reaksiyonu yaratacak ve unlu mamullerinize daha karmaşık bir tat kazandıracaktır.
  3. Her şey iyice birleşene kadar malzemeleri bir çırpma teli ile birleştirin. Karıştırma konusunda tembel olmayın! Malzemeleri yeterince iyi karıştırmazsanız, unlu mamullerinizin sonuçları kötü olur. İyi bir karıştırma yaklaşık 3 ila 5 dakika sürecektir.
  4. Harmanlanmış unu hava geçirmez bir kaba dökün ve buzdolabında 3 aya kadar saklayın.

Şunlara da göz atın;

  1. Glütensiz unlar
  2. Un nasıl saklanır?
  3. Unun topaklanması nasıl önlenir?
  4. Glutensiz ve unsuz yaz tatlıları
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo