Glutensiz ve Unsuz Yaz Tatlıları

Pasta Şefi Didar Yanar'dan diyet listelerine ekleyebileceğiniz, birbirinden lezzetli, glutensiz ve unsuz 3 nefis yaz tatlısı tarifi:
Glutensiz ve Unsuz Yaz Tatlıları
12 Ağustos 2022, 15:58

Yaz aylarında ferahlamanızı sağlayacak, çölyak hastaları için glutensiz ve unsuz 3 nefis tatlı tarifini sizlerin beğenisine sunuyoruz.

Brownie

brownie

Malzemeler;

  1. 150 gr tatlı patates püresi
  2. 2 adet yumurta
  3. 160 gr toz şeker
  4. 50 gr tereyağı
  5. 100 gr bitter çikolata
  6. 10 gr kabartma tozu
  7. 5 gr vanilya
  8. 25 gram kakao

    Hazırlanışı: Hazırlıklara başlamadan önce fırın 170 derecede ısıtılır. Benmari usulü eritilen çikolataya tereyağı eklenir. Soğumaya bırakılır. Bir derin kasede yumurta ve şeker iyice çırpılır. Soğuyan erimiş çikolata, kaseye yavaş yavaş eklenir. Yavaşça karıştırılır. Son olarak geri kalan malzemeler de eklenir ve kek hamuru elde edilmiş olur. 170 derecede 30 dakika pişirilir. Soğuyunca tüketilmesi önerilir. Afiyet olsun.

Tatlı İncir Uyutması

incir uyutması

Malzemeler;

  1. 500 gr süt
  2. 10 adet kuru incir

Hazırlanışı: İncirleri yıkayıp, süzün. Üzerine sıcak su döküp 5 dakika bekletin. Sütü ısıtın. Kaynamadan altını kapatın. Yumuşayan incirleri doğrayın. Hızlıca ısınan süte ekleyin ve blender yardımıyla iyice çekin. Ve hiç bekletmeden servis edilecek kaselere alın. Üzerine tepsi örtün. Tepsinin üzerini de bez ile sarın. 2 saat uyumaya bırakın. Ağzını açıp dolaba kaldırın. Soğuyunca üzerine ceviz serpin. Afiyet olsun.

Limonlu Parfe

limonlu parfe

Malzemeler;

  1. 10 adet hurma
  2. 120 gr hindistan cevizi
  3. 15 gr fıstık ezmesi
  4. Üst harcı için:
  5. 200 gram labne
  6. Yarım limon
  7. 1 adet limon kabuğu rendesi
  8. 5 gr vanilya
  9. 1 gr zerdeçal
  10. 5 gr bal

Hazırlanışı: Hurmaları 5-10 dk kaynar suda bekletin. Yumuşayınca çekirdeklerini çıkartıp çatalla ezin. Üzerine Hindistan cevizi ve fıstık ezmesi ekleyip karıştırın. Bu alt harcı olacak. Küçük bir borcama serin, çatalla bastırın. Üst için bal hariç bütün malzemeleri tencerede ısıtın. Kaynama kıvamına gelince altını kapatıp bal ekleyip karıştırın. Soğumaya bırakın. Hazırladığımız harcı üzerine koyun. Soğuk servis edin.


Şunlara da göz atın;

  1. Sütsüz tatlılar
  2. 4 malzemeli tatlılar
  3. Çikolata soslu tatlılar
  4. Kolay meyveli tatlılar
  5. Soğuk yaz tatlılar
Kategoriler
Lezzet Logo