Fırın Kullanmadan Hazırlayabileceğiniz 8 Akşam Yemeği Önerisi

05 Temmuz 2025, 11:04 tarihinde güncellendi.
Fırın kullanmak istemediğiniz ya da zamanı kısıtlı olduğunuz anlarda, ocakta hızlı ve pratik şekilde hazırlayabileceğiniz lezzetli akşam yemekleri hayat kurtarıcı olur. Hem kolay hem de besleyici bu tariflerle, günün yorgunluğunu atarken sofranızı şenlendirebilirsiniz. İşte fırın kullanmadan hazırlayabileceğiniz 8 akşam yemeği önerisi...
Fırın Kullanmadan Hazırlayabileceğiniz 8 Akşam Yemeği Önerisi

Sıcak yaz akşamları ya da mutfakta uzun süre vakit geçirmek istemediğiniz durumlarda fırın kullanmadan hazırlanan yemekler en büyük kurtarıcıdır. Ocakta ya da tek tencerede pişen, hem pratik hem de doyurucu bu tarifler, zamanınızın az olduğu anlarda hızlıca sofranızı donatmanızı sağlar. İşte fırın kullanmadan hazırlayabileceğiniz 8 akşam yemeği önerisi...

  1. Sebzeli Tavuk Sote

sebzeli sote

Malzemeler

  1. 400 gr kuşbaşı tavuk eti
  2. 1 soğan
  3. 1 diş sarımsak
  4. 2 sivri biber
  5. 1 kırmızı biber
  6. 3 domates
  7. 100 gr mantar
  8. 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  9. Tuz, karabiber
  10. 2 dilim limon

Yapılışı:
Soğanı halka doğrayın, sarımsağı ezin. Biberleri, domatesleri ve mantarları doğrayın. Yağı tavada ısıtıp önce soğan ve sarımsağı, ardından tavukları ekleyip kavurun. Biber ve mantarları ilave edin, sotelemeye devam edin. Son olarak domates ve kırmızı biberi ekleyip karıştırın. Tuz ve karabiber serptikten sonra az miktarda sıcak su ekleyin. Kapağını kapatıp etler yumuşayana kadar pişirin. Limon dilimleriyle servis yapın.

  1. Nohutlu Ispanak Tapas

Nohutlu Ispanak Tapas

Malzemeler

  1. 1.5 su bardağı haşlanmış nohut
  2. 400 gr ıspanak
  3. Yarım çay bardağı zeytinyağı
  4. 2 dilim bayat ekmek içi (ufalanmış)
  5. 1 büyük domates (püre halinde)
  6. 2 diş sarımsak (ince kıyılmış)
  7. 1 çay kaşığı tane kimyon
  8. 1 tatlı kaşığı pul biber
  9. 1.5 yemek kaşığı elma sirkesi
  10. Tuz, karabiber
  11. Yarım çay bardağı su

Yapılışı:
Ispanakları kaynar suda 1 dakika haşlayıp süzün. Tavada zeytinyağının yarısıyla ıspanakları kavurup kenara alın. Kalan yağda ekmek içlerini kavurun. Sarımsak, kimyon ve pul biber ekleyip karıştırın. Bu karışımı sirkeyle birlikte robottan geçirin, tekrar tavaya alın. Üzerine nohut, domates püresi ve suyu ekleyip karıştırın. Son olarak ıspanakları ilave edip birkaç dakika pişirin. Tuz ve karabiberle tatlandırıp servis yapın.

  1. Kremalı Mantarlı Köfte

Kremalı Mantarlı Köfte

Malzemeler

Köfte İçin:

  1. 500 gr kıyma
  2. 1 adet küçük soğan
  3. 1 diş sarımsak
  4. 1 dilim bayat ekmek veya 2 yemek kaşığı galeta unu
  5. 1 yumurta
  6. Tuz
  7. Karabiber
  8. 1 çay kaşığı kekik
  9. 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Kremalı Mantar Sosu İçin:

  1. 200 gr mantar
  2. 1 yemek kaşığı tereyağı
  3. 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  4. 1 diş sarımsak
  5. 1 su bardağı krema
  6. 1/2 su bardağı tavuk suyu veya su
  7. 1 yemek kaşığı un
  8. Tuz, karabiber, kekik

Yapılışı:
Köfte malzemelerini yoğurup ceviz büyüklüğünde yuvarlayın. Zeytinyağında her iki tarafını kızartın. Tavadan alın. Aynı tavada yağları ısıtıp sarımsak ve mantarları soteleyin. Mantarlar suyunu çekince krema, tavuk suyu ve unu ekleyin. Baharatlarla tatlandırın. Sos koyulaşınca köfteleri tekrar tavaya alın, 10-15 dakika birlikte pişirin. İsteğe göre maydanozla süsleyip servis edin.

  1. Mercimekli Bulgur Pilavı

Mercimekli Bulgur Pilavı

Malzemeler

  1. 1 soğan
  2. 3 yemek kaşığı Ayçiçek yağı
  3. 1.5 su bardağı bulgur
  4. 2.5 su bardağı su
  5. 1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
  6. 30 g tereyağı
  7. Kimyon
  8. Tuz
  9. Karabiber

Yapılışı:
Küp doğradığınız soğanı Ayçiçek yağında kavurun. Bulguru ilave edip, baharatları ekleyerek 1-2 dakika kavurun. Suyu ilave edin. Bulgur suyunu çekince mercimekleri ilave edin. Tereyağını tavada eritin. Mercimekli bulgura ilave ederek karıştırın. Yanında nar-elma Suyu ile sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

  1. Domates Soslu Karidesli Makarna

Domates Soslu Karidesli Makarna

Malzemeler

  1. 300 gr makarna (linguine veya spagetti)
  2. 300 gr temizlenmiş karides
  3. 3-4 adet orta boy domates
  4. 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  5. 3-4 diş sarımsak
  6. 1 küçük soğan
  7. 1 çay kaşığı kuru kekik
  8. 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  9. Tuz ve taze çekilmiş karabiber
  10. Yarım demet taze fesleğen veya maydanoz
  11. 1 tatlı kaşığı domates salçası

Yapılışı:
Makarnayı tuzlu suda al dente haşlayıp süzün, biraz suyunu ayırın. Tavada zeytinyağını ısıtın, soğan ve sarımsağı kavurun. Doğranmış domates ve salçayı ekleyip 7-8 dakika pişirin. Baharatları ekleyin, ardından karidesleri ilave edip 3-4 dakika soteleyin. Makarnayı ve az miktar makarna suyunu tavaya alın, karıştırın. Fesleğeni ekleyip sıcak servis yapın.

  1. Tavada Kapari Soslu Levrek

Tavada Kapari Soslu Levrek

Malzemeler

  1. 2 adet levrek fileto
  2. Tuz ve karabiber
  3. 2 yemek kaşığı zeytinyağı veya tereyağı
  4. Yarım su bardağı un

Sos için:

  1. Yarım su bardağı krema
  2. Bir tutam safran
  3. 1 adet arpacık soğan
  4. 1 diş sarımsak
  5. 1/4 su bardağı sebze suyu
  6. Tuz ve karabiber

Yapılışı:
Levrekleri tuz ve karabiberle tatlandırıp una bulayın. Tavada yağ ısıtıp her iki yüzünü 3-4 dakika pişirin. Balıkları kenara alın. Aynı tavada soğan ve sarımsağı soteleyin. Sebze suyu, krema ve safranı ekleyip sosu kıvam alana kadar pişirin. Ayrı tavada ıspanağı kısa süre soteleyin, kaparileri ekleyin. Servis tabağına ıspanak ve kaparileri alın, üzerine levrekleri yerleştirin ve sos gezdirerek sıcak servis yapın.

  1. Ekşili Kabak

Ekşili Kabak

Malzemeler

  1. 4-5 adet kabak
  2. 1 adet soğan
  3. 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  4. 2 yemek kaşığı un
  5. 1 limonun suyu
  6. Tuz
  7. Şeker
  8. Su

Yapılışı:
Kabakları küp doğrayın, soğanı yemeklik kesin. Tencerede yağı ısıtıp soğanı kavurun. Unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. Kabakları ilave edip birkaç dakika soteleyin. Üzerini geçecek kadar su, tuz ve arzuya göre şeker ekleyin. Kabaklar yumuşayınca limon suyunu ekleyip karıştırın. Sıcak servis yapın.

  1. Renkli Biberli Kuskus Salatası

Renkli Biberli Kuskus Salatası

Malzemeler

  1. 1 paket kuskus
  2. 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  3. 3 renk dolmalık biber (kırmızı, sarı, yeşil)
  4. Birkaç dal dereotu, fesleğen, maydanoz, taze kekik
  5. 3 kuru kayısı, 3 kuru incir

Sosu için:

  1. Yarım su bardağı zeytinyağı
  2. 3 yemek kaşığı hardal
  3. 1 tatlı kaşığı bal
  4. 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
  5. 1 limonun suyu
  6. Tuz, karabiber

Yapılışı:
Kuskusu haşlayıp süzün, az zeytinyağı ekleyerek karıştırın. Küp doğranmış biberleri zeytinyağında soteleyin, yeşillikleri ekleyip ocaktan alın. Kuskusa biberli karışımı, doğranmış kuru meyveleri ekleyin. Sos malzemelerini karıştırıp salatanın üzerine gezdirin. Ilık servis yapın.

Şunlara da göz atın:

  1. Evde Lokanta Usulü Yapabileceğiniz 8 Kolay Yemek
  2. Mantarla Yapabileceğiniz En Pratik 7 Tarif
  3. Döküm Tavada Pişirilecek Et Ne İle Marine Edilir?
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo