Sıcak yaz akşamları ya da mutfakta uzun süre vakit geçirmek istemediğiniz durumlarda fırın kullanmadan hazırlanan yemekler en büyük kurtarıcıdır. Ocakta ya da tek tencerede pişen, hem pratik hem de doyurucu bu tarifler, zamanınızın az olduğu anlarda hızlıca sofranızı donatmanızı sağlar. İşte fırın kullanmadan hazırlayabileceğiniz 8 akşam yemeği önerisi...
Malzemeler
Yapılışı:
Soğanı halka doğrayın, sarımsağı ezin. Biberleri, domatesleri ve mantarları doğrayın. Yağı tavada ısıtıp önce soğan ve sarımsağı, ardından tavukları ekleyip kavurun. Biber ve mantarları ilave edin, sotelemeye devam edin. Son olarak domates ve kırmızı biberi ekleyip karıştırın. Tuz ve karabiber serptikten sonra az miktarda sıcak su ekleyin. Kapağını kapatıp etler yumuşayana kadar pişirin. Limon dilimleriyle servis yapın.
Malzemeler
Yapılışı:
Ispanakları kaynar suda 1 dakika haşlayıp süzün. Tavada zeytinyağının yarısıyla ıspanakları kavurup kenara alın. Kalan yağda ekmek içlerini kavurun. Sarımsak, kimyon ve pul biber ekleyip karıştırın. Bu karışımı sirkeyle birlikte robottan geçirin, tekrar tavaya alın. Üzerine nohut, domates püresi ve suyu ekleyip karıştırın. Son olarak ıspanakları ilave edip birkaç dakika pişirin. Tuz ve karabiberle tatlandırıp servis yapın.
Malzemeler
Köfte İçin:
Kremalı Mantar Sosu İçin:
Yapılışı:
Köfte malzemelerini yoğurup ceviz büyüklüğünde yuvarlayın. Zeytinyağında her iki tarafını kızartın. Tavadan alın. Aynı tavada yağları ısıtıp sarımsak ve mantarları soteleyin. Mantarlar suyunu çekince krema, tavuk suyu ve unu ekleyin. Baharatlarla tatlandırın. Sos koyulaşınca köfteleri tekrar tavaya alın, 10-15 dakika birlikte pişirin. İsteğe göre maydanozla süsleyip servis edin.
Malzemeler
Yapılışı:
Küp doğradığınız soğanı Ayçiçek yağında kavurun. Bulguru ilave edip, baharatları ekleyerek 1-2 dakika kavurun. Suyu ilave edin. Bulgur suyunu çekince mercimekleri ilave edin. Tereyağını tavada eritin. Mercimekli bulgura ilave ederek karıştırın. Yanında nar-elma Suyu ile sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
Malzemeler
Yapılışı:
Makarnayı tuzlu suda al dente haşlayıp süzün, biraz suyunu ayırın. Tavada zeytinyağını ısıtın, soğan ve sarımsağı kavurun. Doğranmış domates ve salçayı ekleyip 7-8 dakika pişirin. Baharatları ekleyin, ardından karidesleri ilave edip 3-4 dakika soteleyin. Makarnayı ve az miktar makarna suyunu tavaya alın, karıştırın. Fesleğeni ekleyip sıcak servis yapın.
Malzemeler
Sos için:
Yapılışı:
Levrekleri tuz ve karabiberle tatlandırıp una bulayın. Tavada yağ ısıtıp her iki yüzünü 3-4 dakika pişirin. Balıkları kenara alın. Aynı tavada soğan ve sarımsağı soteleyin. Sebze suyu, krema ve safranı ekleyip sosu kıvam alana kadar pişirin. Ayrı tavada ıspanağı kısa süre soteleyin, kaparileri ekleyin. Servis tabağına ıspanak ve kaparileri alın, üzerine levrekleri yerleştirin ve sos gezdirerek sıcak servis yapın.
Malzemeler
Yapılışı:
Kabakları küp doğrayın, soğanı yemeklik kesin. Tencerede yağı ısıtıp soğanı kavurun. Unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. Kabakları ilave edip birkaç dakika soteleyin. Üzerini geçecek kadar su, tuz ve arzuya göre şeker ekleyin. Kabaklar yumuşayınca limon suyunu ekleyip karıştırın. Sıcak servis yapın.
Malzemeler
Sosu için:
Yapılışı:
Kuskusu haşlayıp süzün, az zeytinyağı ekleyerek karıştırın. Küp doğranmış biberleri zeytinyağında soteleyin, yeşillikleri ekleyip ocaktan alın. Kuskusa biberli karışımı, doğranmış kuru meyveleri ekleyin. Sos malzemelerini karıştırıp salatanın üzerine gezdirin. Ilık servis yapın.
Şunlara da göz atın: