ANASAYFA LEZZET'TEN HABERLER FESLEĞEN HANGİ YEMEKLERDE KULLANILIR?

FESLEĞEN HANGİ YEMEKLERDE KULLANILIR?

Kuru fesleğen nelere katılır? Taze fesleğen hangi yemeklerde kullanılır? Fesleğen ne için kullanılır? İşte, yemeklerin lezzetini ikiye katlayacak fesleğen ve kullanım alanları:
Fesleğen Hangi Yemeklerde Kullanılır?

Ana vatanı Güney Asya olan fesleğen, yemeklerde sık sık kullanılan bir bitkidir. Ülkemizde en çok Akdeniz ve Ege kıyılarında yetiştirilen fesleğen, Akdeniz, İtalyan ve Fransız mutfağının vazgeçilmez baharatı olarak kabul edilir. Romalılar için aşkın simgesi olan fesleğen, evlerde küçük süs bitkisi olarak da yetiştirilir. Yapraklarına dokunulduğunda hoş bir koku veren bu bitki, reyhan otu olarak da bilinir. Peki, fesleğen hangi yemeklerde kullanılır? İşte, fesleğenin kullanım alanları:




Fesleğen Hangi Yemeklerde Kullanılır?

  • Fesleğen İtalyan mutfağında sıklıkla kullanılan, taze veya kuru şekilde yemeklere aroma veren bir baharattır. Sıklıkla soslarda karşımıza çıksa da birçok yemekte aroma verici olarak kullanılır.
  • Bruschetta da domatesin yanına olmazsa olmaz eşlikçisi fesleğendir.
  • Pizza da peynir ve domatesle olan uyumuyla taze veya kuru yada sos içerisinde aroma verici olarak kullanılır.
  • Makarnalarda sos içerisinde veya baharat olarak eklenerek lezzeti artırır. Özellikle fesleğen soslu makarnanın yeri bir başkadır.
  • Lazanya içerisinde ise taze veya kuru şekilde sos içerisinde aroma verici olarak kullanılır. 
  • Pesto sosun asıl malzemesidir ve pesto sosun asıl tadını veren malzemedir.
  • Domates Soslarda da aynı şekilde sos içerisindeki aroma için kullanılır. 
  • Bolonez Sos da bir İtalyan sosudur ve fesleğen kuru yada taze kullanılır. Sosun içerisindeki aromaları güçlendirir. 
  • Salata soslarında yağın içerisine aromasını bırakarak sosun lezzetini artırmaktadır. 
  • Raviolli de isteğe bağlı sos içerisinde veya iç malzemede baharat olarak kullanılabilir.
  • Ekmeklerde veya diğer unlu mamullerde harika aromasıyla lezzet kazandırır.




Kuru Fesleğen Nelere Katılır?

Kuru fesleğen en çok kırmızı ve beyaz et yemeklerinde kullanılır. Et, fesleğenle marine edildikten sonra daha lezzetli bir hale gelir. Bunun dışında ana yemeklerde ve sos yapımında sık sık tercih edilir. Domates sosuna az miktarda eklenen fesleğen, Akdeniz esintilerini mutfağınıza taşır.


Şunlara da göz atın;


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!