Fava, baklaların yumuşayana kadar kaynatılmasıyla pişer. Islatılmış bakla yaklaşık 40–50 dakikada, ıslatılmamış bakla 1–1,5 saatte pişer. Pişen baklalar ezilip püre haline getirilir

- Kuru iç bakla bir gece önceden suda bekletilirse pişme süresi kısalır.
- Ortalama 40–50 dakika kaynatılarak pişirilir.
- Islatılmamış bakla kullanılırsa süre 1–1,5 saate çıkabilir.

- Pişerken köpüklenme olur, ara ara köpük alınmalıdır.
- Baklalar iyice yumuşayıp dağılmaya başlayınca pişme tamamdır.
Şunlara da göz atın:
- Fava Mezesi Nedir?
- Fava Tekmil Ne Demek?
- Fava Dolapta Kaç Gün Dayanır?
- Fava Sulu Olursa Ne Yapmalı?
- Favanın Yanına Ne Yakışır?