Executive Şef Ferhat Ergül'den 5 Nefis Brunch Tarifi

Brunch için nefis tarifler arayanları böyle alalım. İşte, Executive Şef Ferhat Ergül'den mutlaka denemeniz ve brunch sofralarına eklemeniz gereken 5 farklı tarif:
Executive Şef Ferhat Ergül'den 5 Nefis Brunch Tarifi
17 Ocak 2024, 16:34

Neşe ve keyifle dolu bir yılbaşı gecesinin ardından yine sevdiklerinizle paylaşacağınız yılın ilk brunch’ı için Kirpi Cafe’nin şefi Ferhat Ergül’ün sizler için hazırladığı tariflere bir göz atın lütfen. 

Şef Ferhat Ergül'den Brunch Tarifleri

  1. Pişi

pişi

Malzemeler;

  1. 500 g un
  2. 13 g tuz
  3. 36 g şeker
  4. 150 g süt
  5. 25 g maya
  6. 150 g su

Yapılışı: Bütün malzemeyi bir kaba alarak yoğurun ve 20 dakika dinlendirin. Daha sonra 30-40 g olacak şekilde yuvarlak bir forma getirin. Kızgın fritöze atın ve 3-4 dakika piştikten sonra hemen alın. Sıcak servis edin.

  1. Peynir Ezmesi

peynir ezmesi

Malzemeler;

200 g kültürlü peynir
100 g eski kaşar
100 g köy peyniri
20 g biberiye (Taze)
20 g kekik (Taze)
30 g krema
30 gr sızma zeytinyağı
10 g sarımsak (Çekilmiş)

Yapılışı: Bütün malzemeyi geniş bir kaba alarak, krema ile peynirler iyice özdeşleşene kadar yoğurun. Karışımı servis tabağına aldıktan sonra üzerine zeytinyağı gezdirin ve dilediğiniz baharatlarla süsleyin. 

  1. Avokado Püreli Yumurta

avokado püreli yumurta

Malzemeler;

  1. 8 adet yumurta
  2. 1 l su
  3. 50 ml üzüm sirkesi
  4. 2 g tuz
  5. Avokado püresi için
  6. 6 adet avokado 
  7. 6 g portakal kabuğu rendesi 
  8. 6 g limon kabuğu rendesi
  9. 4 g fesleğen
  10. 6 g tuz
  11. 10 gr tahin
  12. 20 g zeytinyağı 

Yapılışı: Suyu kaynatın ve yumurtaları yavaş bir şekilde kırıp, dağılmadan 3-4 dakika pişirerek alın. Avokadoları püre haline getirip bütün malzemeyle birlikte karıştırın. Servis için kızarttığınız ekmek dilimlerinin üzerine önce avokado püresini yayın ve üzerine poşe yumurtayı yerleştirin. Arzu ettiğiniz baharatla süsleyerek servis edin.

  1. Sosis Tabağı

sosis tabağı

Malzemeler;

  1. 4-6 adet Frankfurter sosis
  2. Pul biber (Miktarı isteğe bağlıdır)
  3. Kekik (Miktarı isteğe bağlıdır)
  4. Zeytinyağı (Miktarı isteğe bağlıdır)
  5. Tuz (Miktarı isteğe bağlıdır)
  6. Kırmızı toz biber (Miktarı isteğe bağlıdır)
  7. Fırın patates için:
  8. 2 kg beybi patates 
  9. 5 g taze kekik 
  10. 5 g taze biberiye 
  11. 3 g kuru kekik 
  12. 5 g pul biber 
  13. 10 g zeytinyağı 
  14. 7 g tuz 
  15. Çedar sos için:
  16. 1 kg krema 
  17. 300 g Amerikan çedar peyniri
  18. 20 g sarımsak 
  19. 50 g soğan 
  20. 10 g tuz 
  21. 10 g tane karabiber (Öğütülmüş) 
  22. 20 g nişasta 

Yapılışı: Patatesleri ortadan ikiye bölerek yıkayıp kurulayın ve diğer malzemelerle birlikte ısıya dayanıklı bir kapta harmanlayın.  Önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında 20 dakika pişirin. Çedar sos için soğan ve sarımsağı bir tavada kavurun. Kremayı ilave ederek 6-7 dakika sürekli karıştırmak suretiyle kaynatın. Tuz ve karabiberle tatlandırdıktan sonra çedar peynirini ilave edin. Peynir tamamen eriyince suyla açılmış mısır nişastası ile bağlayın. Sosisleri bir bıçak yardımıyla çizdikten sonra bir tepsiye alarak  bütün malzeme ile harmanlayarak marine edin. Önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında 10 dakika pişirin. Servis tabağına sosisi yerleştirin üzerine çedar sosu gezdirin ve patatesleri ekleyin. Arzu ederseniz aynı tabağa yukarıda tarifi verilen poşe yumurtayı da ilave ederek servis edin.

  1. Acuka

acuka

Malzemeler;

  1. 3 adet bayat ekmek
  2. 9 adet domates (Çok küçük doğranmış)
  3. 10 g susam
  4. 10 g kimyon
  5. 10 g pul biber
  6. 20 g sarımsak (Havanda ezilmiş)
  7. 10 g kereviz tozu
  8. 7 g tuz
  9. 30 g ceviz (Kıyılmış)
  10. 50 g biber salçası
  11. 10 g yenibahar

Yapılışı: Bayat ekmekleri hafif suyla ıslatarak bir süre bekledikten sonra bir mikser aracılığıyla püre haline getirin. Tüm baharatları ekleyerek homojen bir hale gelinceye kadar karıştırın. Karışımı servis tabağına aldıktan sonra üzerine zeytinyağı gezdirin ve dilediğiniz baharatlarla süsleyin.

şef ferhat ergül

Şef Ferhat Ergül

Şef Ferhat Ergül,  İstanbul’da birçok otel ve mekanda çalıştıktan sonra “doğru ürün, leziz yemek aşk ile yapılır, zevk ile yenir” diyerek görev aldığı Kirpi Cafe’de yeni tatlar yaratmak ve daha iyi lezzetler yakalamak hedefinde.

Şunlara da göz atın;

  1. Şef Ulaş Tekerkaya'dan Konya mutfağı tarifleri
  2. Şef Hazer Armani'den tarifler
  3. Şef Ekrem Çağatay'dan profiterol tarifleri
  4. Şef Arzu Öztürk'ten tarifler
  5. Şef Tamer Özkan'dan tarifler
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo