Evde Tarhana Kurutmanın 5 Püf Noktası

28 Kasım 2025, 15:00 tarihinde güncellendi.
Tarhana, yoğrulup mayalandıktan sonra temiz bezler üzerine serilerek gölgede ve havadar bir ortamda kurutulur. Kurudukça ufalanıp daha küçük parçalara ayrılır ve tamamen sertleşince öğütülerek toz haline getirilir. İyice kurutulmuş tarhana, bez torba veya cam kavanozlarda serin ve kuru yerde saklanır.
Evde Tarhana Kurutmanın 5 Püf Noktası

Tarhana hamuru ekşidikten sonra parçalar halinde serilip gölgede kurumaya bırakılır. Kurudukça ufalanarak küçültülür ve tamamen sertleşince un gibi çekilir. Hazır hale gelen tarhana, nem almayan kaplarda uzun süre saklanabilir.

Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo