Elma Çekirdeklerini Atmadan Önce Ne Yapmanız Gerekiyor?

Elmaları bir tarifte ya da sade olarak tükettikten sonra çekirdek ve kabukları genellikle çöpe atılır. Çekirdeklerini atmadan önce durun. Sizlere elma çekirdeklerini atmadan önce ne yapmanız gerektiğini anlattık. İşte, elma çekirdeklerini atmadan önce ne yapmanız gerekiyor:
Elma Çekirdeklerini Atmadan Önce Ne Yapmanız Gerekiyor?
06 Haziran 2023, 13:19

Elmaları bir tarifte ya da sade olarak tükettikten sonra çekirdek ve kabukları genellikle çöpe atılır. Mutfak atıklarını farklı alanlarda kullanmak sürdürülebilir mutfak anlayışının temellerindendir. Elma çekirdeklerini atmadan önce durun.

Güzel bir elmalı turta veya ev yapımı elma püresi yapmayı yeni bitirdiyseniz, muhtemelen kendinizi yeni ve tatlı bir hayata kavuşmayı bekleyen çok sayıda elma çekirdeği ve kabuğuyla bulmuşsunuzdur. Bu nefis hurdaları canlandırmanın bir yolu var mı? Hepsini elma jölesi haline getirin. Şeker, su ve limon suyu ile birleşip ocakta kaynayan elmanın kabuğundaki doğal pektin ve çekirdekte kalan elma şekerleri bir araya gelerek lezzetli bir elma jölesi oluşturacak. Peki elma artıklarından jöle nasıl yapılır?

Elma Çekirdeği Zehirli midir?

Kendi Elma Jöleni Yap

Çekirdeklerinizi ve kabuklarınızı güzel bir ev yapımı karışıma dönüştürmek için, kabuklarınızı ve çekirdeklerinizi yaklaşık 12 ila 15 elmayı iyice yıkayarak başlayın. Herhangi bir elma türü işe yarayacak olsa da, Granny Smith gibi ekşi elmalar, kırmızı lezzetli gibi tatlı elmalardan doğal olarak daha fazla pektin içerecektir ve ne kadar fazla pektin alabilirseniz, jölenizin daha hızlı kurulmasına yardımcı olacaktır. İyi bir durulamanın ardından, çekirdeklerinizi ve kabuklarınızı büyük bir tencereye koyup üzerini bir galon suyla kaplayacaksınız. Bu elma suyunu, sıvı yarıya inene ve çekirdekler düzgün bir şekilde lapa olana kadar kaynatacaksınız.

Bu tamamlandığında, elma suyunuzu süzerek elma artıklarını gidereceksiniz. Daha sonra jölenin tatlandırılması ve jelleşmesi gelir - her 1 bardak elma suyu için 1/2 bardak toz şeker ve 1 yemek kaşığı taze limon suyu ekleyin. Bu karışımı jel noktası olan 100 dereceye kadar pişirecek ve ardından konserve işlemi veya hemen soğutma için sterilize edilmiş kavanozlara koyacaksınız. Bununla, tatlı çabalarınızda kullanabileceğiniz katı bir jöleniz var. Profesyonel ipucu: Biraz güzel tatlı bir parlaklık vermek için hamur işlerinize biraz eritilmiş elma jölesi sürün. Veya klasik tutun ve kabarık bisküvilerin ve ufalanan çöreklerin üzerine yayın. Her iki durumda da, elma artıklarınız için oldukça tat

Şunlara da göz atın;

  1. Elma kabukları nasıl değerlendirilir?
  2. Elma çekirdeği zehirli midir?
  3. Elmalı tarifler
  4. Şekersiz elma püresi nasıl yapılır?
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo