Şekersiz Elma Püresi Nasıl Yapılır?

Sonbaharın habercilerinden elmalar ile elma püresi hazırlamaya ne dersiniz? Şekersiz elma püresi nasıl yapılır sizler için anlattık. İşte, şekersiz elma püresi nasıl yapılır:
Şekersiz Elma Püresi Nasıl Yapılır?
18 Ekim 2022, 13:44

Sonbaharın gelmesi ile birlikte lezzetli elmalar tezgahlarda yerini alır. Sonbahar elma zamanıdır. Elma sade olarak yendiği gibi tatlılarında içinde kullanılabilir. Elmalı turta, elmalı turta ve kendi elmalarınızdan elde ettiğiniz meyve suyu ile birlikte elma püresi elmaları kullanmanın en popüler yollarından biridir. Şekersiz olarak hazırlayacağınız elma püresi çok amaçlı kullanılabilir. Sonrasında tariflerinize göre şeker eklemesi yapabilirsiniz. Şekersiz elma püresi nasıl yapılır sizler için anlattık. İşte, şekersiz elma püresi nasıl yapılır:

İster şekerli, ister sade olsun elma püresi her zaman güzeldir. Özellikle sonbaharda evinizde çok fazla elma olabilir. Bu elmaları değerlendirmenin en güzel yollarından biri şekersiz elma püresi hazırlamaktır. Hazır olarak satılan elma pürelerinde fazla şeker olabilir bu sebeple kendiniz katkısız ve lezzetli bir elma püresi hazırlayabilirsiniz.


Şekersiz Elma Püresi Nasıl Yapılır?

Malzemeler;

  1. 2 kg elma
  2. 200 ml su
  3. Yarım organik limon suyu
  4. karanfil, çubuk tarçın, vanilya çubuğu veya istediğiniz diğer baharatlar

Yapılışı;

  1. Elmaları soyun ve çekirdeklerini çıkarın. Elmalar organik ise kabuklu olarak da kullanabilirsiniz. Vitamin ve minerallerin çoğu elmanın kabuğunda bulunur. Ayrıca israfı da önlemiş olursunuz.
  2. Sonra elmaları küçük parçalar halinde kesin.
  3. Elmaları su ve bir tutam limon suyuyla birlikte bir tencereye koyun. Limon suyu elma püresinin kararmasını engeller.
  4. Elmaları kaynatın, ardından düşük-orta ateşte 20 dakika pişirin. Bu noktada tarçın çubukları veya karanfil ekleyebilirsiniz. Bunları doğrudan karışıma ekleyebilir veya bir çay poşeti içerisinde baharatları tencereye koyabilirsiniz. Elmaları püre haline getirmeden önce bunu tekrar çıkarın.
  5. Pişmiş elmaları ya püre haline getirin, sonra ev yapımı elma kompostosu elde edin ya da püre haline getirin. Biraz daha kremalı seviyorsanız, suyun bir kısmını önceden dökebilirsiniz.
  6. Elma püresini kavanozlara dökün, hemen hava almayacak şekilde kapatın ve soğumaya bırakın.


Şunlara da göz atın;

  1. Elmalı tarifler
  2. Elma kabukları nasıl değerlendirilir?
  3. Elma nasıl yenir?
  4. Elmalı salata tarifleri
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo