Dondurulmuş Sebzeleri Pişirmeden Kullanmanın İdeal Yolu

Dondurulmuş sebzeler yemek pişirirken pratik olarak kullanılabilir. Ancak dondurulmuş sebzeleri pişirmeden de kullanabilirsiniz. Peki dondurulmuş sebzeleri pişirmeden kullanmanın ideal yolu nedir?
Dondurulmuş Sebzeleri Pişirmeden Kullanmanın İdeal Yolu
13 Temmuz 2023, 15:09

Çoğu tarif için taze sebzeler tercih edilse de, dondurulmuş alternatif hem ev aşçıları hem de profesyonel şefler için gerçek bir cankurtaran olabilir. Sadece mevsiminde mevcut olan bazı taze ürünlerin aksine, yılın herhangi bir zamanında neredeyse istediğiniz herhangi bir donmuş sebzeyi alabilirsiniz. Ve zaten temizlenmiş, soyulmuş ve doğranmış olarak geldikleri için hazırlanmaları çok daha hızlıdır - en yoğun sezonlarında hasattan hemen sonra anında dondurulmaları sayesinde donmuş sebzelerin ne kadar besleyici olduklarından bahsetmiyorum bile.

Ancak bu bariz avantajlara rağmen, donmuş sebzeleri ıslak, hüzünlü görünen bir yemekle sonuçlanmadan pişirmenin ne kadar zor olabileceğini hepimiz biliyoruz. Ancak bu sorunun çözümü sandığınızdan daha basit: onları pişirmemek. Sebzeleri basitçe çözebilir ve salatalarınıza ekleyebilirsiniz. Kazmadan önce tüm sebzelerin tamamen çözüldüğünden ve oda sıcaklığında olduğundan emin olun.

Sebzeleri Çiğ Olarak Kullanın

Yemeklerinizde pişmemiş sebze kullanmak size zaman kazandırır ve oldukça besleyici bir yayılım sağlar çünkü sebzelerinizi yüksek ısıda pişirmek aslında vitamin ve minerallerinde önemli bir kayıpla sonuçlanır. Örneğin, 2013 yılında Nutrition & Food Science'da yayınlanan bir araştırma, ıspanak, marul ve brokoli kaynatıldığında C vitamini içeriğinin yaklaşık %50'sini ve mikrodalgada pişirme sırasında %20'den fazlasını kaybettiğinizi göstermiştir. Bu, sebzelerinizi çiğ yemeniz için yeterli bir sebep, değil mi?

Dondurulmuş sebzeleri olduğu gibi kullanmaktan da bazı basit zevkler alabilirsiniz. Örneğin, donmuş sebzeleri smoothielerinize çiğ şekilde karıştırabilirsiniz.  Ancak donmuş sebzelerinizi pişirmeden nasıl kullanacağınızdan hala emin değilseniz, çiğ sebzeleri veya en iyi soğuk servis edilenleri içeren tariflere bakmak kolay bir numaradır. Bunlar, donmuş sebzelerinizi almak, buzunu çözmek ve karışıma atmak için harika fırsatlar. Makarna salatalarına önceden dondurulmuş bezelye eklemeyi, üç fasulyeli salatada konserve yerine çözülmüş yeşil fasulyeleri ve Güneybatı salatasına veya sosuna çözülmüş mısır eklemeyi deneyebilirsiniz.

Şunlara da göz atın;

  1. Dut nasıl dondurulur?
  2. Bamya nasıl dondurulur?
  3. Derin dondurucudaki gıdalar nasıl saklanır?
  4. Taze ahududu nasıl dondurulur?

Kaynakça

Lezzet Dergisi, tüm yayınlarını güvenilir kaynaklara dayandırır. Tüm yayınlar Lezzet Dergisi bünyesinde bulunan ya da danışmanlık alınan uzmanlar tarafından onaylanır. Doğru ve güvenilir bilgi sunmak için izlediğimiz sürece Lezzet Test Ekibi sayfasından ulaşabilirsiniz.
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo