Derin Dondurucu Nasıl Temizlenir?

Derin dondurucunun içi nasıl temizlenir? Derin dondurucu temizliğinde hangi malzemeler kullanılır? İşte, bahar temizliği yapmak isteyenler için 5 adımda derin dondurucu temizliği:
Derin Dondurucu Nasıl Temizlenir?
24 Nisan 2023, 14:11

Derin dondurucu, mutfaklarda yaygın olarak kullanılan eşyalardan biridir. Özellikle bol bol kışlık hazırlayanların tercih ettiği derin dondurucu, yaza girmeden güzel bir şekilde temizlenmelidir. Bu sayede hem bahar temizliği yapılmış olur, hem de derin dondurucunun kullanım performansı artırılabilir. İşte, 5 adımla derin dondurucu temizliği:

  1. Dondurucuyu hazırlayın

Temizliğe başlamadan önce, derin dondurucunun fişini çekin ve içindekileri çıkartın. Tarihi geçen tüm yiyecekleri atın. Dondurucudaki ürünleri buzdolabına veya güneş ışığı almayan bir yere koyup üzerini örtün. Daha sonra dondurucunun buzlarını salmasını bekleyin. Buzlar dondurucu panelinden ayrılmaya başladığında, kaşık yardımıyla kaldırıp alın. Ancak dondurucuyu temizlerken asla sivri aletler kullanmayın. Delinen dondurucu paneli, gaz saldığı için zehirlenmelere yol açabilir.

  1. Temizleme

İkinci adımda, boş olan ve buzları çözünen derin dondurucuyu temizlemeye başlayabilirsiniz. Fısfıslı bir şişeye 1 yemek kaşığı karbonat ve 1 yemek kaşığı sirke ekleyin. Şişeyi güzelce çalkalayın ve dondurucunun içine sıkıp sünger yardımıyla silin. Daha sonra nemli bezle üzerinden geçebilirsiniz. Derin dondurucunun dışını ve kapağını da bu şekilde silmeyi unutmayın.

derin dondurucu

  1. Kurulama

Derin dondurucunun içinde nem kalmayacak şekilde kuru bir bezle silin. Dondurucuda nem kalırsa, yiyecekleriniz bozulabilir. Bu yüzden tüm noktaları kuruttuğunuzdan emin olun.

  1. Kokuyu önleme

Derin dondurucuda zamanla kötü kokular meydana gelebilir. Bunu önlemek için temizlik aşamasında bazı malzemelerden yardım alabilirsiniz.

  1. Saman kağıdı: Saman kağıdı buruşturup derin dondurucuya koyun. Bu kağıt, kötü kokuları içine hapseder. İki ayda bir kağıdı değiştirebilirsiniz.
  2. Karbonat: Derin bir kaba karbonat koyun ve dondurucunun içine yerleştirin. Karbonat, kötü kokuları içine çekme konusunda çok etkilidir.
  3. Vanilya özütü: Kapaklı plastik bir kaba vanilya özütü koyup dondurucuya yerleştirerek derin dondurucunun güzel kokmasını sağlayabilirsiniz.

derin dondurucu

  1. Düzenleme

Temizleme aşaması bittikten sonra, yiyecekleri tekrar dondurucuya koymak gerekiyor. Ancak bu aşamada bazı adımları takip etmeniz, işinizi kolaylaştıracaktır;

  1. Etler, sebzeler, meyveler ve diğer ürünleri kategorilere ayırın. Bu şekilde aradığınızı daha kolay bulabilirsiniz.
  2. Paketi hasar gören ürünleri, yeni poşetlere koyarak saklayabilirsiniz. 
  3. Daha büyük ve ağır ürünleri en alt kısma yerleştirin. Üzerini küçük donmuş gıdalarla doldurabilirsiniz. 
  4. En çok kullandığınız kıyma, börek gibi ürünleri, en kolay ulaşabileceğiniz bir yere koyun. 
  5. Dondurucuya koyacağınız her ürüne, mutlaka tarih etiketi ekleyin.
  6. Dondurucunun içine düzenleyici kutular yerleştirerek, kokularının birbirine geçmesini önleyebilirsiniz.
  7. Özellikle beyaz et ve kırmızı eti, birbirine değmeyecek şekilde muhafaza edin.

Dondurucunun içini doldurduktan sonra kapağını kapatıp fişini takarak kullanmaya özen gösterin. Ancak dondurucunun fişini sık sık çıkarmamaya çok dikkat edin. 

Şunlara da göz atın;

  1. Buzdolabı nasıl temizlenir?
  2. Ocak nasıl temizlenir?
  3. Hava fritözü nasıl temizlenir?
  4. Yanmış tencere nasıl temizlenir?
  5. Çaydanlık kireci nasıl temizlenir?
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo