Çıtır paneli tavuk için önce tavuk dilimlerini eşit incelikte hazırlayıp hafifçe marine edersiniz. Daha sonra pane için hazırladığınız unlu ve baharatlı karışım tavuğun yüzeyine temel kaplamayı sağlar. Yumurtaya bulayıp galeta unuyla kapladığınız tavuklar kızgın yağda kısa sürede çıtır bir doku kazanır. Pişen tavukları yağını süzdürerek dinlendirmek hem lezzeti arttırır hem de daha hafif bir sonuç verir.
Tavuk göğsü veya but parçalarını ince ve eşit kalınlıkta dilimlemek pişme dengesini sağlar. Etleri hafifçe döverek yumuşatmak daha iyi sonuç verir. Tuz, karabiber ve isteğe göre sarımsak tozu ile önceden lezzetlendirmek önemlidir. Böylece pane öncesi tavuk hem aromayı çeker hem de daha iyi kızarır.
Unu bir kaba alıp içine tuz, karabiber ve paprika gibi baharatlar ekleyerek harmanlayın. Bu kuru karışım tavuğa yapışarak kızarmayı destekler. Baharatların unu renklendirmesi daha iştah açıcı bir sonuç verir. Doğru oranlarda baharat eklemek çıtırlığı ve lezzeti artırır.
Bir başka kapta yumurta ve biraz süt çırpılarak ıslak karışım hazırlanır. Tavuklar önce una, ardından yumurtaya, sonra tekrar una veya galeta ununa bulanır. Çift kaplama yöntemi tavuğun daha kalın ve çıtır bir yüzey kazanmasını sağlar. Galeta ununa biraz mısır nişastası eklemek ekstra çıtırlık verir.
Yağı derin bir tavada orta-yüksek ısıya getirerek tavuğun tamamen kaplanacağı kadar kullanın. Tavuğu yağa azar azar ekleyip kalabalık yapmadan pişirmek yağı soğutmadan kızartma sağlar. Altın rengi alana kadar çevirerek pişirin. Çıkan tavukları kağıt havlu üzerinde birkaç dakika dinlendirmek fazlalık yağı alır ve daha çıtır bir sonuç verir.
Şunlara da göz atın: