Buzluktan Çıkan Kabak Tatlısı Nasıl Pişirilir?

28 Kasım 2025, 12:14 tarihinde güncellendi.
Kabak tatlısı, bal kabağının şekerle pişirilmesiyle yapılan geleneksel bir Türk tatlısıdır. Buzluktan çıkan kabak tatlısını yavaşça çözdürüp kısık ateşte pişirerek tazeliğini koruyabilirsiniz. Ceviz ve tahinle servis edildiğinde mükemmel bir kış tatlısı olur.
Buzluktan Çıkan Kabak Tatlısı Nasıl Pişirilir?

Kabak tatlısı, özellikle kış aylarında sofraları süsleyen geleneksel bir Türk tatlısıdır. Ana malzemesi bal kabağı olan bu tatlı, genellikle kabakların şekerle pişirilmesiyle hazırlanır. Kabağın kendine özgü doğal aroması, şekerin karamelize lezzetiyle birleşerek yumuşacık bir kıvam oluşturur. Üzerine ceviz, fındık ya da tahin gezdirilerek servis edilir.

''Kabak tatlısının malzemeleri nelerdir ve kabak tatlısının erimemesi için ne yapmalı?'' başlıklı haberlere de göz atın.

Buzluktan Çıkan Kabak Tatlısı Nasıl Pişirilir?

Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo