Brokoliyi küçük parçalara ayırıp buharda veya suda haşlayın. Haşlanan brokoliyi püre haline getirip baharatlarla tatlandırın. Kremamsı bir dokunuş için biraz tereyağı veya krema ekleyip karıştırın.

Malzemeler
- 1 orta boy brokoli (yaklaşık 300–400 g)
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı veya tereyağı
- 1 diş sarımsak (isteğe bağlı)
- Tuz ve karabiber
- 2–3 yemek kaşığı süt veya krema (isteğe bağlı, daha kremamsı olsun diye)
- İsteğe bağlı: biraz rendelenmiş kaşar peyniri veya parmesan

Yapılışı
- Brokoliyi iyice yıkayın ve küçük çiçeklere ayırın.
- Brokoliyi buharda veya kaynar tuzlu suda 5–7 dakika kadar yumuşayana kadar haşlayın. (Fazla haşlamamaya dikkat edin, rengi canlı kalsın.)

- Haşlanan brokoliyi süzün ve bir kenarda biraz soğumasını bekleyin.
- Bir tavada zeytinyağı veya tereyağını ısıtın, isteğe bağlı olarak sarımsağı ekleyip hafifçe kavurun.
- Brokoliyi mutfak robotuna veya blender’a alın, üzerine biraz süt veya krema ekleyin. Pürüzsüz bir kıvam alana kadar ezin.

- Tuz, karabiber ve isterseniz peynirle tatlandırın.
- Servis yapmadan önce isteğe göre tavada kısa süre ısıtabilirsiniz.
Şunlara da göz atın:
- Haşlanmış Brokoli Salatası Nasıl Yapılır?
- Brokoliye Hangi Baharatlar Yakışır?
- Haşlanmış Brokoli Sosu Nasıl Yapılır?
- Brokoli ile Meze Nasıl Yapılır?