Brokoli, hafif aromalı baharatlarla çok daha lezzetli olur. Sarımsak ve karabiber, sebzenin tadını ön plana çıkarır. Limon ve pul biberle yapılan dokunuşlar ise yemeğe canlılık katar.
Taze doğranmış veya toz sarımsak brokolinin doğal tadını öne çıkarır ve hafif aromatik bir tat verir.
Hafif acımsı ve keskin tadıyla brokolinin lezzetini dengeler, özellikle sote veya fırınlanmış brokolide çok yakışır.
Baharat değil ama brokolinin tazeliğini ve hafif acılığını ön plana çıkarır. Baharatlarla birlikte kullanıldığında harika bir kombinasyon oluşturur.
Hafif acılık ekleyerek yemeğe canlılık katar; özellikle zeytinyağıyla sote edildiğinde çok lezzetli olur.
Tuz brokolinin tadını ortaya çıkarırken, kekik hafif aromatik bir tat katar; fırında veya buharda pişirilen brokolide tercih edilebilir.
Şunlara da göz atın:
Haşlanmış Brokoli Sosu Nasıl Yapılır?