Brokoli, haşlandıktan sonra renk ve dokusunu koruması için soğuk suya alınır. Sos olarak zeytinyağı, limon ve sarımsak karıştırılır ve brokoliyle buluşturulur. Servis yaparken üzerine ceviz, pul biber veya kırmızı soğan ekleyerek lezzeti artırabilirsiniz.
Brokoliyi küçük çiçeklere ayırın ve yıkayın. Ardından tuzlu kaynar suda 3-4 dakika haşlayıp, soğuk suya tutarak şoklayın. Bu, renginin canlı kalmasını sağlar.
Küçük bir kasede 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 yemek kaşığı limon suyu, 1 diş ezilmiş sarımsak ve biraz tuz-karabiberi karıştırın.
Haşlanmış brokoliyi geniş bir kaba alın ve hazırladığınız sosla iyice karıştırın, sosun her yere temas etmesini sağlayın.
Üzerine isteğe bağlı olarak pul biber, kırmızı soğan dilimleri veya ceviz serpiştirip servis edin. Soğuk ya da oda sıcaklığında sunabilirsiniz.
Şunlara da göz atın:
Haşlanmış Brokoli Nasıl Yapılır?