Bisküvi Nasıl Saklanır?

Yeni yaptığınız ya da yapacağınız bisküviler uzun süre nasıl saklanır? Uzun süre bisküvi muhafaza yöntemlerini sizlerle paylaştık. İşte, bisküvi nasıl saklanır:
Bisküvi Nasıl Saklanır?
24 Nisan 2024, 22:23

Fırından çıkar çıkmaz sıcacık, yumuşacık bir bisküvinin yerini hiçbir şey tutamaz. Aynı kaliteyi saklanan bisküvilerden elde etmek zor olabilir, ancak neyse ki, bisküvileri sarmak ve saklamak çok kolaydır. Kalan bisküvileri daha uzun süre saklamak için buzdolabına koyabilirsiniz. Optimum tazelik için, pişirmeden hamurunu saklamayı da deneyebilirsiniz. 


Pişmiş Bisküvi Nasıl Saklanır?

  1. Pişmiş bisküvileri bir tel ızgara üzerinde yaklaşık 30 dakika soğutun. Bisküvileri piştikten sonra fırından çıkarın. Elinizde bir tel raf varsa, bunları taşımak daha hızlı soğumalarını sağlar. Aksi takdirde, bisküvileri kağıt havlulara veya soğuk bir fırın tepsisine taşıyın. Bisküvileri saklamadan önce tamamen soğumasını bekleyin.
  2. Bisküvileri soğutmanın en hızlı yolu tel raf kullanmaktır. Diğer yöntemleri kullanırken daha uzun bir soğuma süresi bekleyebilir. 
  3. Bisküvileri orijinal olarak pişirdiğiniz fırın tepsisi, fırından çıktığında hala sıcak olacaktır. Bu, bisküvilerin aşırı pişmesine neden olabilir, bu nedenle onları mümkün olan en kısa sürede farklı bir yere alın. 
  4. Soğuyan bisküvileri hava almayan bir kaba alın. Bisküvileri saklamanın kolay bir yolu, onları yeniden kapatılabilir plastik torbalara taşımaktır. Kapatmadan önce torbalardan mümkün olduğunca fazla havayı dışarı itin. Plastik kaplar veya tenekeler de işe yarayacaktır, ancak bisküvilerle kapatılan hava miktarı üzerinde daha az kontrole sahipsiniz. Bu şekilde saklanan bisküviler normalden daha hızlı kuruyabilir.
  5. Diğer bir seçenek ise bisküvileri birkaç kat folyo veya streç filme sıkıca sarmaktır. 
  6. Bisküviler bozulabilir malzemelere sahipse daha hızlı bozulabilir. Herhangi bir bisküvi buzdolabında saklanabilir, ancak peynir veya krem peynir gibi malzemeler içeren bisküvilerin her zaman orada saklanması gerekir. Bisküvilerin iyice kapatıldığından emin olun, böylece siz onları kullanana kadar uygun kıvamda kalırlar.
  7. Bisküvileri oda sıcaklığında saklarlarsa 2 güne kadar saklanabilir. Bisküviler uygun şekilde saklandıkları sürece buzdolabının dışında bırakılabilirler. Bunları tezgahın üzerine veya bir dolaba koyun. Ne yazık ki zamanla kururlar, bu yüzden hemen kullanmayı düşünmüyorsanız farklı bir saklama yöntemi tercih edin.
  8. Bisküvileri dondurucuda saklarsanız 3 aya kadar saklanabilir. En iyi saklama yöntemi vakumlu poşetlerdir. Bunlar yoksa, dondurucuda güvenli bir plastik torba, kap, streç film ya da dolyo kullanabilirsiniz. Bisküvileri dondurucuya taşımadan önce ambalajın hava almayacak şekilde kontrol edin.

Bisküvi Hamuru Nasıl Saklanır?

  1. Hamuru 2,5 cm kalınlığında daireler halinde kesin. Bisküvileri pişirirken normalde yaptığınız gibi hamuru hazırlayın. Bisküvileri fırına koyduğunuzda eşit şekilde pişmeleri için aynı boyutta tutmaya çalışın.
  2. Bisküvi hamurunu yağlı kağıt kaplı bir fırın tepsisine yerleştirin. Bisküvileri tepsiye tek sıra olacak şekilde yayın. Parşömen kağıdı kullanmak hamurun tepsiye yapışmasını önleyecektir. Parşömen kağıdınız yoksa, hamuru doğrudan tepsiye koyabilirsiniz, ancak bisküvileri çıkarmadan önce katılaşması için bolca zaman verin. Önceden paketlenmiş hamur basitçe dondurucuya konabilir. Önce kesmeniz gerekmez, ancak kesmek bisküvileri daha sonra pişirmeyi kolaylaştırabilir.
  3. Dilimler halinde kuruttuğunuz bisküvileri kapalı bir kaba yerleştirin. Dolapta karışmaması için tarih ve içerik bilgisi yazabilirsiniz. 
  4. Bisküviler dondurucuda 3 aya kadar saklanabilir. Donmuş bisküvi hamurlarını dolaptan çıkartıp pişirebilirsiniz. 


Şunlara da göz atın;

  1. Bisküvi tarifleri
  2. Kurabiye nasıl saklanır?
  3. Tatlı tuzlu kurabiye
  4. Değişik tatlı tarifleri
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo