ANASAYFA LEZZET'TEN HABERLER BENMARİ USULÜ ERİTME NEDİR, NASIL UYGULANIR?

BENMARİ USULÜ ERİTME NEDİR, NASIL UYGULANIR?

Benmari usulü eritme nedir? Çikolata benmari usulü nasıl eritilir? Benmari usulü eritme işlemi nasıl uygulanır? İşte, benmari usulü eritme teknikleri:
Benmari Usulü Eritme Nedir, Nasıl Uygulanır?

Dünyaca ünlü şeflerin sık sık kullandığı benmari usulü eritme, mutfakta zaman geçiren herkesin bilmesi gereken bir tekniktir. Kimi zaman tatlılarda, kimi zaman soslarda kullanılan bu yöntem, Fransızca'dan dilimize geçmiştir. Benmari usulü eritme nedir diye merak ediyorsanız, besinlerin ısıyla direkt temas etmesini önleyerek buharda yavaş yavaş erimesini sağlamaya denir. Peki, benmari usulü eritme nasıl uygulanır?


Benmari usulü eritme işlemi için gereken malzemeler;

  • Tencere
  • Isıya dayanıklı cam kase
  • Tahta kaşık
  • Ürün
  • Su


Tencerenin ortasına cam kaseyi yerleştirin. Tencerenin yarısına su doldurun. Cam kasenin içerisine su girmemesine dikkat edin. Ürünleri küçük parçalara ayırdıktan sonra kasenin içine yerleştirin. Ocağı orta ateşe alarak ürünün kasede yavaş yavaş erimesini sağlayın. Eriyen ürünü, kase ile birlikte tencereden çıkartabilirsiniz.


Benmari Usulü Eritme Yönteminin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Bu yöntemi kullanırken ısıya dayanıklı ve cam kase kullanmaya özen gösterin.
  • Pişirme esnasında kasenin içine su kaçarsa, malzemenin kıvamı bozulacaktır.
  • Tencereyi çok fazla su ile doldurmayın.
  • Eriyen malzemeyi karıştırmak için tahta kaşık kullanın.


Benmari Usulü Çikolata Nasıl Eritilir?

  • Tencerenin yarısını suyla doldurun ve kaynatın.
  • Çikolatayı küçük parçalara ayırın ve cam kaseye yerleştirin.
  • Su kaynamaya başladığında kaseyi tencerenin içine koyarak çikolataları eritin.
  • Tahta kaşık ile tüm çikolatayı karıştırın ve tamamen eriyince ocaktan alın.


Şunlara da göz atın;


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!