Asma Üzüm Yaprağı Nasıl Dondurulur?

Dolma (yaprak sarma) gibi yemeklerin yapımında taze veya konserve üzüm yaprakları kullanılır. Üzüm yapraklarını yıl boyunca kullanıma hazır hale getirmek için dondurabilir veya evde konserve yapabilirsiniz. Sizlere asma yaprağı nasıl dondurulur anlattık. İşte, asma, üzüm, yaprağı nasıl dondurulur:
Asma Üzüm Yaprağı Nasıl Dondurulur?
26 Haziran 2023, 17:26

Dolma (yaprak sarma) gibi yemeklerin yapımında taze veya konserve üzüm yaprakları kullanılır. Üzüm yapraklarını yıl boyunca kullanıma hazır hale getirmek için dondurabilir veya evde konserve yapabilirsiniz. Dondurma, açık ara daha kolay ve daha güvenli saklama yöntemidir. Üzüm yapraklarının asit oranı düşüktür, bu nedenle evde konserve üzüm yaprakları botulizm riski taşırken donmuş üzüm yaprakları taşımaz.

Neye İhtiyacın Var?

  1. Taze Çekilmiş Asma Yaprağı
  2. Mutfak İpi Veya İpi
  3. Makas
  4. Büyük Tencere
  5. Maşa
  6. Set Üstü Ocak
  7. Büyük Bir Kapta Buz Banyosu
  8. Dondurucu Kapları Veya Dondurucu Torbaları
  9. Dondurucu

Asma Yaprağı Nasıl Seçilir?

Asma Yaprağı Nasıl Hasat Edilir?

Yabani üzüm yaprakları evcilleştirilmiş olanlar kadar iyi çalışır. Herhangi bir çeşit yeterli olsa da, çekirdeksiz sultana (Thompson çekirdeksiz) asma yaprakları, dolmaya iyi dayanacakları ve yine de esnek oldukları için en iyi seçim olarak bilinir. Yaprakları hala yumuşakken ilkbaharda veya yazın başlarında toplamak en iyisidir. Böcek ilacı veya herbisit ile püskürtülmemiş asmalardan yaprak topladığınızdan emin olun. İlk üç yaprağı asmanın ucunda bırakın ki bitki beslenmesi için onlara sahip olsun. Asma başına sonraki iki veya üç yaprağı meyvenin üzerinde toplayın.

Dolma yaparken bir kaşık doldurmayı alacak kadar büyük olan asma yapraklarını seçin. 8 cm genişliğindeki veya avucunuzun büyüklüğündeki yaprakları hedefleyin. İçinde delik veya yırtık olmayan yaprakları seçin.

Haşlama

Haşlama yaprakları yumuşatır ve yapraklardaki enzimlerin onları olgunlaştırmaya devam etmesini durdurur. Birçok aşçı yaprakları haşlamadan dondursa da, bu adım donmuş üzüm yapraklarınızın kıvamını iyileştirebilir. Ayrıca yaprakları sadece dondurarak yumuşatmak için gerektiği gibi iki ay beklemek yerine dondurduktan hemen sonra kullanabilirsiniz.

  1. Bir buz banyosu hazırlayın.
  2. Kaynatmak için büyük bir tencereye su getirin.
  3. Üzüm yapraklarını güzelce yıkayın. Kalan sapları yaprağa mümkün olduğunca yakın kesin. Gövde bağlantısının hemen altındaki yaprak damarları sert görünüyorsa, bunları makasla kesin.
  4. 20 yaprağı üst üste koyun. Onları biraz gevşek, puro şeklinde bir demet haline getirin. Demetleri ortasından mutfak ipi ile bağlayın. Amacınız, demetleri dışarı kaymamaları için yeterince sıkı bağlamak, ancak çok sıkı değil. Demetlerin, her demetteki en içtekiler de dahil olmak üzere, kaynar suyun tüm yapraklara ulaşması için yeterince gevşek olmasını istiyorsunuz.
  5. Asma yaprağı demetlerini kaynar suda 1 dakika bekletin. Maşa ile sudan çıkarın ve bir buz banyosuna koyun.
  6. Demetler birkaç dakika soğuduktan sonra, fazla suyu çıkarmak için her bir desteyi sıkın.

Asma Yaprakları Nasıl Dondurulur?

Haşlanmış asma yaprağı demetlerini dondurucu poşetlerine veya kaplarına koyun ve dondurun. Her poşeti veya kabı içindekiler, dondurulma tarihi ve son kullanma tarihi ile etiketleyin. Altı ay boyunca dondurucuda iyi kalacaklar.

Kullanmak için bir demet asma yaprağını eritin, mutfak ipini koparın ve tıpkı ticari olarak konserve edilmiş üzüm yaprağı kullanıyormuş gibi herhangi bir dolma tarifine devam edin.

Şunlara da göz atın;

  1. Asma yaprağı nasıl saklanır?
  2. Farklı sarma tarifleri
  3. Asma yaprağı nasıl seçilir?
  4. Sarma ve dolma tarifleri
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo