Dondurucu, yiyecekleri uzun süre saklamak için harika bir kurtarıcı olabilir. Ancak her gıdayı “nasıl olsa dayanır” diyerek buzluğa atmak ne yazık ki doğru değil. Çünkü bazı yiyecekler donduğunda yapısı bozulur, tadı değişir ya da tüketildiğinde hiç de keyif vermeyebilir. İşte asla dondurmamanız gereken 7 yiyecek!
Neden dondurulmamalı?
Bu peynirler çözüldüğünde yapıları bozulur, sulanır ve lastik gibi bir doku alabilir.
Neden dondurulmamalı?
Hücre yapıları su doludur. Donduğunda hücre duvarları çatlar ve çözüldüğünde yapraklar lapa gibi olur.
Neden dondurulmamalı?
Doku bozulur, süngerimsi ve tatsız bir hâle gelir. Ayrıca donmuş haşlanmış yumurta sarısı, çözülünce kum gibi olur.
Neden dondurulmamalı?
Nişasta donduğunda kristalleşir ve patatesin yapısı süngerimsi, tadı ise acımsı olur. Pişirip öyle dondurmak daha iyi.
Neden dondurulmamalı?
Yüksek su içerikleri nedeniyle donarken hücreleri patlar. Çözülünce posası ayrılır, lezzeti ve dokusu bozulur.
Neden dondurulmamalı?
İçindeki krema çözüldüğünde ayrışır (yağ-su ayrımı), görüntü ve tat bozulur.
Neden dondurulmamalı?
Çözülünce suyu ayrılır, kesilmiş gibi olur ve dokusu pütürlü hale gelir.