Antep Fıstığı Nasıl Kavrulur?

Kavrulmuş antep fıstığı, kendi başına lezzetli, sağlıklı bir atıştırmalıktır. Antep fıstığı nasıl kavrulur sizler için anlattık. İşte, antep fıstığı nasıl kavrulur:
Antep Fıstığı Nasıl Kavrulur?
16 Ağustos 2022, 13:19

Kavrulmuş antep fıstığı, kendi başına lezzetli, sağlıklı bir atıştırmalıktır. Ağustos ayında hasat edilen antep fıstığı kavrulur ve salatalarda, tatlılarda ve daha birçok yemekte kullanılır. Antep fıstığı nasıl kavrulur sizler için anlattık. İşte, antep fıstığı nasıl kavrulur:


Antep Fıstığı Fırında Nasıl Kavrulur?

  1. Zaman kazanmak için fıstıkları fırında kızartın. 120 gram üzerinde fıstık kavuruyorsanız fırını kullanın. Fırını seçmek, aynı anda büyük miktarda antep fıstığı pişirmenize olanak tanır.
  2. Fırını 180 °C’de önceden ısıtın. Çoğu fırının ön ısıtması genellikle yaklaşık 15-20 dakika sürer.
  3. Kenarlı bir fırın tepsisine fıstıkları yayın. Onları fırın tepsisine eşit bir tabaka halinde koyun. Fıstıkların düzgün şekilde kavrulmasını sağlayacağından, hiçbirinin birbirinin üzerini örtmemesine dikkat edin.
  4. Fıstıkları kavurma işlemi bittiğinde tepsiden kaldırmanızı kolaylaştırmak için fırın tepsisine yağlı kağıt serebilirsiniz.
  5. 10 dakika kadar fırında kokuları yayılana dek pişirin.
  6. Açık kahverengiye dönerlerse ve fındıksı, kokulu bir koku yaymaya başlarlarsa, bittiğini anlayacaksınız.
  7. Ayrıca bir veya iki fıstık ikiye bölerek kavrulup pişmediğini kontrol edebilirsiniz. Boyunca eşit soluk kahverengi bir renk olmalıdırlar.
  8. Fırından çıkardıktan sonra soğumaya bırakın. 15-20 dakika sonra hava geçirmez bir kapta saklayabilirsiniz.


Antep Fıstığı Tava Kullanılarak Nasıl Kavrulur?

  1. Kızartmak için az miktarda antep fıstığınız varsa, bir tava kullanın. Bir avuç fıstık kavuruyorsanız, tava idealdir. Tavada az miktarda antepfıstığı çabucak kavrulur.
  2. Orta ateşteki ocağa yapışmaz bir tava koyun. Geniş ve kenarları yüksek bir tava kullanın, böylece fıstıklar tavadan düşmez.
  3. Tavaya herhangi bir pişirme spreyi veya tereyağı koymanıza gerek yoktur. Kuru tavda kavurmak daha iyi sonuç verecektir.
  4. Antep fıstığını tavaya koyun. Onları tavada eşit bir tabakaya yerleştirin. Antep fıstığının tavada düz durduğunu ve üst üste gelmediğini kontrol edin.
  5. Yanmamaları için sürekli karıştırın.
  6. Fıstıklar açık kahverengiye dönünce çıkarın. Bu, ocağınıza bağlı olarak 6 ila 8 dakika sürebilir. Antep fıstığı piştiğinde mis gibi kavrulmuş bir koku yayar.
  7. Soğumalarına izin verin. Antep fıstığını tavadan alıp soğuması için bir tabağa alın. Artık sıcak olmadıklarında, 1 ila 2 hafta boyunca hava geçirmez bir kapta saklayın.


Antep Fıstığı Kavrulmaya Nasıl Hazırlanır?

  1. Sade fıstık alın. Çiğ ve aroması olmayan fıstıkları satın alın.
  2. Tasarruf etmek için fıstıkları toplu olarak satın alın. Antep fıstığı pahalı bir kuruyemiştir ve küçük miktarlarda alındığında maliyetli olabilir. Bunları toplu olarak almak, özellikle çok fazla fıstık yemeyi seviyorsanız, uzun vadede size para kazandırabilir.
  3. Antep fıstığının üzerindeki kabukları çıkarın. Kabuktaki açıklığı bularak kabukları çıkarın. Kabuk bir ucundan açık olmalıdır. Antep fıstığını başparmaklarınız arasında tutun ve kabuğu kopana kadar çekin. Kabuğun çıkarılması tüm somunun kavrulmasını kolaylaştıracaktır.
  4. Daha ince bir lezzet için kabukları açık bırakın. Antep fıstığının daha az yoğun kavrulmuş bir aroması olmasını tercih ederseniz, kabukları açık bırakabilirsiniz. Ancak, kabukları bir arada tutarsanız, fıstıklar eşit şekilde veya tamamen kavrulamayabilir.
  5. Antep fıstığını kızartmak için tava yöntemini kullanıyorsanız, tavada düzgün şekilde kavrulabilmeleri için kabukları çıkarmalısınız.


Şunlara da göz atın;

  1. Antep fıstığının faydaları nelerdir?
  2. Yer fıstığının faydaları nelerdir?
  3. Hurmanın sağlığa faydaları nelerdir?
  4. Antep fıstığı melatonin içerir mi?
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo