ANASAYFA LEZZET'TEN HABERLER 7 AY VE ÜZERİ BEBEKLER İÇİN MAMA TARİFLERİ

7 AY VE ÜZERİ BEBEKLER İÇİN MAMA TARİFLERİ

Ek gıdaya geçen bebekler nasıl beslenir? 6 ay ve üzeri bebeklere hangi mamalar verilebilir? İşte, Uzm. Dyt. Aslıhan Küçük Budak'tan 7-8 aylık bebekler için mama tarifleri:
7 Ay ve Üzeri Bebekler İçin Mama Tarifleri

Bebeğinizi kucağınıza aldığınız günden gözünüzü açıp kapayana kadar gelir tamamlayıcı beslenme zamanı… Sevgili anneler 6. Ay tadım ayıdır besinlerle tanışma ayıdır. 7 ve sonrasındaki aylar artık beslenme alışkanlıklarının oluşturulma, besinleri tanıma ve tabaklarında denge zamanıdır. 7. ayda bebeğinize yumuşak ezme kıvamında besinler, püre kıvamında pütürlü besinler verebilirsiniz. Yoğun püreler, iyice ezilmiş besinler ile 2-3 dolu tatlı kaşığı ile başlayın ve miktarı kademeli olarak 250 ml kasenin yarısına kadar artırın. Örneğin; kolay sindirim ve yüksek besleyicilik özellikleri nedeni ile sebze püresi, yoğurt ve meyve püresi verebilirsiniz.



Malzemeler;

1 adet yumurtanın sarısı

1 yemek kaşığı kabak rendesi

1 yemek kaşığı havuç rendesi

1 çay kaşığı tereyağı


Yapılışı: Sebzeleri rendeleyip biraz su ile yumuşayana kadar pişirelim. En son yumurta sarısını ekleyip iyice pişirelim. Suyla pişen sebzeler yumuşak kalmalıdır.



Malzemeler;

Yumurta sarısı

1 tatlı kaşığı lor peynir

İki küçük dilim avokado

Bebek ekmek içi


Yapılışı: Tüm malzemeler karıştırılır ve çatalın tersiyle ezilerek püre haline getirilir.



Malzemeler;

½ havuç

½ taze kabak

1 yemek kaşığı haşlanmış organik pirinç

1 çay kaşığı zeytinyağı


Yapılışı: Haşlanmış sebzeleri çatalla ezin, haşlanmış pirinç ve zeytinyağı ile karıştırın.



Malzemeler;

150 g semizotu

1 arpacık soğan

1 su bardağı yoğurt

1 adet yumurtanın sarısı

1 yemek kaşığı zeytinyağı

2 yemek kaşığı bulgur veya organik pirinç


Yapılışı: Yoğurt ve yumurta dışındaki malzemeleri 15 dakika pişirin. Yoğurt ve yumurta sarısını karıştırıp karışıma yavaş yavaş ekleyin ve 10 dakika daha pişirin.



Malzemeler;

1 adet temizlenmiş enginar

3-4 dal ıspanak

Yarım havuç

Yarım patates

1 arpacık soğan

1 tatlı kaşığı zeytinyağı

300 ml su


Yapılışı: Tüm malzemeler kısık ateşte 20 dakika pişirilir. Büyük taneli kısımlar çatalla ezilebilir. Ispanak, ocağın altı kapatılmaya yakın eklenebilir.



Malzemeler;

1/4 adet haşlanmış kabak

1/4 adet haşlanmış havuç

¼ adet haşlanmış orta boy patates

1 yemek kaşığı yağsız kıyma

1 tatlı kaşığı zeytinyağı


Yapılışı: Kıymayı tavada kavurun. Haşlanmış sebzeler ve zeytinyağı ile karıştırın. Blenderdan geçirerek püre haline getirin.


Şunlara da göz atın;


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!