ANASAYFA LEZZET'TEN HABERLER VİDEOLU ANLATIMIYLA 3 NEFİS KAHVALTILIK TARİFİ

VİDEOLU ANLATIMIYLA 3 NEFİS KAHVALTILIK TARİFİ

Kahvaltılık tarifler nelerdir? İşte, videolu anlatımıyla Eğitmen Şef İbrahim Arslanoğlu'ndan kahvaltıya özel sosis güveç, lavaş tost ve fırında omlet tarifi:
Videolu Anlatımıyla 3 Nefis Kahvaltılık Tarifi

'Kahvaltıda ne yesem?' diyenleri böyle alalım. Okan Üniversitesi Gastronomi Bölümü Eğitmen Şefi İbrahim Arslanoğlu'ndan kahvaltı sofralarına özel 3 farklı tarifi sizlere sunuyoruz. İşte, videolu anlatımıyla 3 nefis kahvaltılık tarifi:


3 Nefis Kahvaltılık Tarifi


  • Sosis Güveç Tarifi



Malzemeler;

  • 200 gr Dana Sosis
  • 4 adet Domates
  • 1 adet orta boy Soğan
  • 2 adet Yeşil Biber
  • 1 adet Kapya Biber
  • 50 gr Taze Kaşar Peyniri
  • Tuz – Karabiber – Pul Biber


Yapılışı; Sosisi dilimler halinde doğrayın. Soğanı küçük küpler halinde doğrayın. Domatesin kabuklarını soyun ve küçük küpler halinde doğrayın. Biberleri de küçük küpler halinde doğrayın. Kaşar peynirini rendeleyin. Bir tavada orta ateşte öncelikle soğanları, sonrasında biberleri, sonrasında sosisleri soteleyin. Domatesi de ekleyip düşük ateşte pişirin. Bir fırın kabına karışımı dökün, üzerine peyniri ekleyin 200 C derece fırında pişirin. Sıcak servis edin.


  • Lavaş Tost



Malzemeler;

  • 2 adet büyük boy Lavaş
  • 200 gr Taze Kaşar Peyniri
  • 1 adet Yeşil Biber
  • 1 adet Kırmızı Biber
  • 100 gr Dana Sucuk
  • 20 gr Acı Biber Salçası 
  • 2 adet Yumurta
  • 50 gr Tereyağı 
  • Tuz – Karabiber 


Yapılışı; Biberleri küçük küpler halinde doğrayın. Sucuğu ince dilimler halinde doğrayın. Peyniri rendeleyin. İki lavaşın iç yüzeylerine salça sürün. Bir tane lavaşın üzerine peynirin yarısını ekleyin. Bir tavada sebzeleri soteleyin, sucuğu da ekleyip soteleyin. Lavaşın üzerine ekleyin. Aynı tavada yumurtaları da göz yumurta şeklinde pişirin. Yumurtayı da lavaşa ekleyin ve üzerine kalan peyniri ekleyin. Diğer lavaşın salçalı kısmı içe gelecek şekilde kapatın. Tostu tavada tereyağı ile ya da fırında pişirin. Dilimleyerek sıcak servis edin.


  • Fırında Omlet



Malzemeler;

  • 5 adet Yumurta
  • 50 gr Tulum Peyniri
  • 1 adet Yeşil Biber
  • 1 adet Kırmızı Biber
  • 50 gr Tereyağı 
  • Tuz – Karabiber - Pul biber


Yapılışı; Biberleri küçük küpler halinde doğrayın. Yumurtayı tuz ile köpürtün. Fırına girecek bir tavayı ısıtın, içerisinde tereyağını eritin. Tereyağını tavanın her yerine yayın. Biberleri ve peyniri yumurtaya ekleyin. Yumurta karışımını tavaya ekleyin ve 180 C derecede yumurta tamamen sertleşene kadar, yaklaşık 20 dakika pişirin.


Şunlara da göz atın;


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!