Yahni
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Yahni Tarifi İçin

Malzemeler

Yahni

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kalın tabanlı bir tencereye üç yemek kaşığı tereyağı ve iri parçalar şeklinde doğranmış etleri alıp kavurun.
  2. Etin bıraktığı suyu çekene kadar pişirmeye devam edin. Kabukları soyulmuş arpacık soğanları ekleyip pişirmeye devam edin.
  3. İri parçalar şeklinde doğranmış kırmızıbiberi ve 1 bardak sıcak suyu ekleyip pişirmeye devam edin.
  4. Tuzla tatlandırıp et yumuşayana kadar pişirmeye devam edin. Sıcak servis yapın. Farklı bir tat arıyorsanız, lezzetli ve pratik soğan yahni tarifini deneyin.

İhtişamlı saray mutfağının izlerinin halen yaşatıldığı yemek kültürünün en güzel lezzetlerinden biridir yahni.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Farklı Et Yemekleri Kırmızı Et Yemekleri Marmara Yemekleri Et Tarifleri Sulu Yemek Tarifleri Yöresel Tarifler

Benzer Tarifler

Cenova usulü pestolu makarna
Patlıcan Ekşilisi
Hardaliye
Cizleme
Melki Yemeği
Tumbi