İstanbul Usulü Patlıcan
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
İstanbul Usulü Patlıcan Tarifi İçin

Malzemeler

İstanbul Usulü Patlıcan

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Patlıcanları yıkayıp saplarını kesin. Uzunlamasına ortadan ikiye kesip etli kısımlarını bıçakla çizin ve içlerine tuz serpin. Acısının çıkması için 15 dakika bekletin. Yıkayıp kurulayın.
  2. Ayçiçek yağını tavada kızdırıp patlıcanları kızartın ve kağıt havlu üzerine alın. 
  3. Patlıcanların iç kısımlarını çıkarıp küçük küçük doğrayın. Taze soğan sapları, maydanoz ve sarımsakları temizleyip kıyın.
  4. Doğradığınız patlıcan içlerine ekleyip karıştırın. Mantarları temizleyip ince ince doğrayın.
  5. Bir tavada tereyağını eritip mantarları ekleyin. Tuz ve karabiber ilave edip hafifçe kavurun.
  6. Hazırladığınız soğanlı karışımı ve rendelenmiş kaşar peynirini ilave edip karıştırın. 1-2 dakika sonra ateşten alın.
  7. Fırın tepsisini hafifçe yağlayın. Patlıcanları tepsiye dizip ortalarını iç malzemeyle doldurun. Üzerlerine zeytinyağını gezdirin.
  8. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 10 dakika pişirin. Soğuduktan sonra üzerine ince kıyılmış maydanoz serperek servis yapın.

Dilerseniz, klasik karnıyarık tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Fırın Yemekleri Sebze Tarifleri Marmara Yemekleri Yöresel Tarifler Vejetaryen Yemekleri Diyet Yemekleri

Benzer Tarifler

Cenova usulü pestolu makarna
Patlıcan Ekşilisi
Hardaliye
Cizleme
Melki Yemeği
Tumbi