Hardaliye
Hazırlanma Süresi : 45 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kırklareli mutfağına özgü bir tarif olan hardaliye, siyah üzüm ile hazırlanır. Mikropların neden olduğu hastalıklara karşı bağışıklığı güçlendiren hardaliye, yaşlanma etkilerini de azalttır. Yalnızca 4 malzeme ile hazırlanan bu içecek, kalsiyum ve potasyum bakımından da zengindir. Geleneksel yöntemlerle üretilen hardaliye, Kırklareli'nde hediyelik olarak da satılır. Malzemeler hazırsa, ev yapımı hardaliye tarifine geçebiliriz.

Alternatif olarak üzüm suyu, şeftali suyu ve çilek suyu tarifine göz atın.

Hardaliye Tarifi İçin

Malzemeler

Hardaliye

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. İlk olarak üzümleri bol suyla güzelce yıkayın.
  2. Yıkama işleminin ardından üzümleri mutfak robotundan geçirin.
  3. Elde ettiğiniz karışımın suyunu süzerek bir kavanoza alın.
  4. Hardal tohumunu sahanda döverek toz haline getirin.
  5. Dövdüğünüz tohumları kavanozdaki üzüm suyunun içerisine ekleyin.
  6. Daha sonra tuz ve şekerini ekleyerek karıştırın.
  7. Kavanozun kapağını hava almayacak şekilde kapatın.
  8. Kavanozun dış kısmını kağıt ile sardıktan sonra siyah bir poşetin içerisine koyun.
  9. Kavanozu poşetle birlikte serin ve karanlık bir ortama yerleştirin. Burada 10 gün bekletin.
  10. 10 günün sonunda ev yapımı hardaliyeyi afiyetle içebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Soğuk Alkolsüz Kokteyl İçecek Tarifleri Alkolsüz İçecekler Soğuk İçecekler Marmara Yemekleri Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Cenova usulü pestolu makarna
Patlıcan Ekşilisi
Cizleme
Melki Yemeği
Tumbi
Susurluk Ayranı ve Tostu