Ciğer Pilavı
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Ciğer Pilavı Tarifi İçin

Malzemeler

Ciğer Pilavı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Ciğeri yıkayın. Bir tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ilave edin ve haşlayın. Süzgece alıp soğuyuncaya kadar bekletin. Soğuduktan sonra küçük küçük doğrayın.
  2. Pirinci yıkayıp süzün. Tencereye alıp ciğer, tuz ve 4 su bardağı sıcak su ilave edin. Pirinç suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişirin. Ocaktan alıp 6-7 dakika kadar demlenmeye bırakın.
  3. Tereyağını küçük bir tavada kızdırıp pilavın üzerine gezdirin. Pirinçleri fazla ezmeden tahta kaşıkla harmanlayıp sıcak olarak servis yapın.

Dana eti ile hazırlanan maklube tarifine de mutlaka göz atın.

Tarif Kategorileri

Marmara Yemekleri Pilav Tarifleri Et Tarifleri Pilav ve Makarna Tarifleri Yöresel Tarifler Kırmızı Et Yemekleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Cenova usulü pestolu makarna
Patlıcan Ekşilisi
Hardaliye
Cizleme
Melki Yemeği
Tumbi