Çakallı Menemen
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Samsun'un meşhur menemeni çakallı menemen, domates ve biberin uyumu ile damaklarda iz bırakıyor. Domates ve biberin ayrı ayrı közlenmesiyle de yapılabilen bu tarif, evlerde daha pratik yollar ile yapılabiliyor. Malzemeleriniz ve siz hazırsanız tarifin detayları aşağıda. 

Karadeniz'in meşhur lezzetlerinden laz böreği ve mıhlama tariflerine göz atabilirsiniz. 

Çakallı Menemen Tarifi İçin

Malzemeler

Çakallı Menemen

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Domates yıkanır, kabukları soyulur ve ince küp şeklinde doğranır. 
  2. Biber uzunlamasına ikiye bölünür ve çekirdekleri çıkartılarak ince ince doğranır. 
  3. Bakır tavaya tereyağı alınır ve ısındıktan sonra biberler eklenir.
  4. Biberler yumuşadığında domatesler ilave edilir ve kaynama noktasına geldiğinde bir püre ezici ya da çatalla iyice ezilir. 
  5. Ezilen domatesler suyunu çektiğinde yumurta sarısı, tuz, karabiber ve kaşarın yarısı ilave edilip hızlıca karıştırılır. 
  6. Yumurta beyazları kullanılmayacaksa bir tanesi içerisine eklenebilir. 
  7. Hazır hale geldiğinde kalan kaşarın yarısı üzerine ekleyerek servis edilir. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Yumurtalı Tarifler Kahvaltılık Tarifler Yöresel Tarifler Karadeniz Mutfağı Yemekleri

Benzer Tarifler

Kaz Tiridi
Fasulye Turşusu Kavurması
Hasuda Tatlısı
Galacoş Yemeği
Kastamonu sahan paçası
Karavu Şerbeti