Kayseri Yağlaması
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kayseri ile özdeşleştirilen yağlama, bazlama hamuruyla hazırlanan bir yemektir. İsteğe göre üst kısmında kıyma ve patates kullanılır. Yağlama yapılırken, yufkalar üst üste konulur ve aralarına yağ sürülür. Genellikle kahvaltı sofralarında veya çayın yanında ikram edilir. Hazırlanan bazlamaların arasına kıymalı harç eklenir. İsteğe göre hazır lavaştan Kayseri yağlaması yapmak da mümkündür. Peki, Kayseri yağlaması nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir? Malzemeleriniz hazırsa, misafir ağırlarken servis edebileceğiniz Kayseri yağlamasının detaylarına geçebiliriz.

1 Porsiyon Yağlama Kaç Kaloridir?

Alternatif olarak kapalı kıymalı pide, kuşbaşı etli pide ve bazlama tarifini deneyebilirsiniz.

Kayseri Yağlaması Tarifi İçin

Malzemeler

Bazlama hamuru için

Harcı için

Kayseri Yağlaması

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle


  1. Hamuru için malzemeleri bir kaba alarak yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp 20 dakika dinlendirin.
  2. Mayalanan hamuru küçük bezelere ayırın. Merdane yardımıyla 15 cm çapında açın. Tavayı Bizim Yağ Margarin ile yağlayıp hamurun iki yüzünü de pişirin.
  3. İç harcı için; Bizim Yağ Margarini bir tencerede eritin. Kıymayı ekleyip kavurun.
  4. Yemeklik doğradığınız soğan, küp doğradığınız domates ve Bizim Ayçiçek Yağını ekleyerek pişirmeye devam edin.
  5. Yarım çay bardağı su ekleyip bir süre daha pişirin. Tuz ve karabiberle tatlandırın.
  6. Kıymalı harcı yağlamaların arasına sırasıyla koyup üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
  Püf Noktası
  • Pide türlerine göre yufka hamurunun daha ince bir şekilde açılması gerekir.
  • İsteğe göre üst üste koymak yerine, dürüm halinde de servis edebilirsiniz.
  • İç harcında kullanacağınız malzemeleri iyice karışana kadar yoğurun.
  • Genellikle kıyma ile hazırlanan yağlamayı, kuşbaşı tavuk eti ile hazırlayabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Et Tarifleri Öğle Yemeği İç Anadolu Yemekleri Kayseri Mutfağı MasterChef Tarifleri Pide Tarifleri Farklı Et Yemekleri Hamur İşi Tarifleri Yöresel Tarifler

Benzer Tarifler

Beypazarı Kuşbaşılı Güveç
Elmadağ Tiridi
Öllüğün Körü
Zeyve Kebabı
Herle Tatlısı
Arap Aşı