Nohut Dürümü
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Gaziantep mutfağının en meşhur lezzetleri arasında yer alan nohut dürümü, atıştırmalık olarak sunulan bir yemektir. Antep sokaklarında sıklıkla rastlanılan nohut dürümü, isteğe göre etli veya etsiz bir şekilde sunabilirsiniz. Baharatlarla zenginleştiren nohut dürümü hazırlamak için hem lavaş, hem de tırnak pide kullanabilirsiniz. Listedeki malzemeleri hazırladıysanız, Türev Uludağ'ın anlatımıyla evde nohut dürümü nasıl yapılır birlikte görelim.

1 Porsiyon Nohut Dürümü Kaç Kalori?

Antep mutfağını evinize taşımak istiyorsanız, nefis beyran çorbası ve gerçek alinazik kebabı tarifine de göz atabilirsiniz. Farklı kültürlerin yemeklerini öğrenmek için yöresel yemekler sayfamızdan yararlanabilirsiniz.

Nohut Dürümü Tarifi İçin

Malzemeler

Nohut Dürümü

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. İlk olarak nohutları haşlayın. Dilerseniz bir gece önceden odun fırınında da pişirebilirsiniz.
  2. Bir kap içerisine doğranmış soğan, maydanoz ve sumak koyun. Karışımı elinizle harmanladıktan sonra, kapya biberi de ilave edin.
  3. Tepsi içerisine lavaşı koyun ve içerisine haşladığınız nohutları ekleyin. Üzerine maydanozlu karışımı ekleyin ve baharatları dökün.
  4. Ardından lavaşın kenarlarını kıvırın ve rulo şeklinde sarın. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Vejetaryen Yemekleri Öğle Yemeği Yöresel Tarifler Atıştırmalık MasterChef Tarifleri Video Tarifler Güneydoğu Anadolu Yemekleri Antep Mutfağı Yemekleri Bakliyat Tarifleri

Benzer Tarifler

Mumbar
Kübbülmüşviyye
Batman Usulü Kütülk
Kahiye Tatlısı
Kıliçe
Ikbebet