Tekke Çorbası
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Tekke Çorbası Tarifi İçin

Malzemeler

Hamur için:

Tekke Çorbası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Unu hamur yoğurma kabına alıp tuzla harmanlayın. Ortasını havuz gibi açıp yumurtayı ekleyin.
  2. Suyu azar azar ilave edip kulak memesi yumuşaklığında pürüzsüz bir hamur elde edin. Unlanmış zeminde hamuru merdane ile açın. 1'er santimlik kareler halinde kesin.
  3. Soğanı temizleyip rendeleyin. Margarini tencerede kızdırıp soğanı ve kıymayı kavurun. Domates ve biber salçaları ekleyip karıştırın.
  4. Sıcak suyu ekleyin. Su kaynamaya başlayınca hamurları ilave edin. Tuz, karabiber ve kuru nane ile tatlandırın. 
  5. Servis kâselerine paylaştırıp üzerini nane ile süsleyin. Sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Et ile zenginleştirilen çorba tarifleri sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, Bartın usulü pumpum çorbası tarifine göz atabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Etli Çorba Tarifleri Farklı Et Yemekleri Çorba Tarifleri Farklı Hamur İşi Tarifler Ege Mutfağı Yemekleri Yöresel Tarifler

Benzer Tarifler

Tire Köfte
Bükme
Ege Usulü Enginar Yemeği
Enginarlı balık
Heraklion tarzı Kallistsounia
Kabak çiçeği dolması (Dolmathes)