Pamukkale Pastası
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Pamukkale Pastası Tarifi İçin

Malzemeler

Krema için:

Pamukkale Pastası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Derin bir kapta 5 yumurta, un ve toz şekeri çırpın. Karışımı yağlanmış fırın tepsisine dökün. 200 derece ısıtılmış fırında 20 dakika pişirip soğutun.
  2. Kremayı hazırlamak için; süt, pirinç unu, yumurta, toz şeker, vanilya ve kakaoyu tencereye alın. Sürekli karıştırarak 15 dakika kısık ateşte pişirin.
  3. Soğuyan tatlıdan küçük parçalar koparın. Avucunuzun içinde yuvarlayıp hafifçe bastırın ve kakaolu kremaya batırıp servis tabağına dizin.
  4. Süt kremasını mikserle çırpın. Tatlıların üzerine döküp servis yapın. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Yöresel Tarifler Ege Mutfağı Yemekleri Tatlı Tarifleri Pasta Tarifleri

Benzer Tarifler

Tire Köfte
Bükme
Ege Usulü Enginar Yemeği
Enginarlı balık
Heraklion tarzı Kallistsounia
Kabak çiçeği dolması (Dolmathes)