Kuru Börülce Çorbası
Hazırlanma Süresi : 5 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kuru Börülce Çorbası Tarifi İçin

Malzemeler

Kuru Börülce Çorbası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Kuru börülceyi haşlayıp suyunu süzün. Tencereye alıp 5 su bardağı su ekleyin ve yumuşayıncaya kadar pişirin. Pirinci yıkayıp süzün ve börülceye ilave edin. 

Tavada tereyağını kızdırıp salçayı ekleyin. Tuz serpip kaşıkla ezerek kavurun. Pirinçler pişince tencereye salçalı sosu ekleyip 1-2 dakika daha kaynatın. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Yöresel Tarifler Diyet Yemekleri Farklı Sebze Yemekleri Ege Mutfağı Yemekleri Çorba Tarifleri Sebzeli Çorbalar Vejetaryen Yemekleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Tire Köfte
Bükme
Ege Usulü Enginar Yemeği
Enginarlı balık
Heraklion tarzı Kallistsounia
Kabak çiçeği dolması (Dolmathes)