İzmir Lokması
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
İzmir Lokması Tarifi İçin

Malzemeler

Kızartma için:

Sıvı yağ

Şerbeti için:

İzmir Lokması

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Şurup için; su ve şekeri bir tencereye alıp 5 dakika kaynatın. Limon suyunu ekleyip 1 taşım daha kaynatın. Ocaktan alıp soğutun.
  2. Mayayı, 1 tatlı kaşığı şeker ve 1 fincan ılık su ile ezin. Unu bir kaba eleyin. Bir tutam tuz ekleyip harmanlayın ve ortasını havuz gibi açın.
  3. Mayayı ekleyip biraz un serpin. Ilık ortamda kabarıncaya kadar 10 dakika bekletin. Unun ortasını tekrar açıp yumurta ve 1 bardak suyu ilave edin.
  4. Ele yapışmayacak şekilde yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin. Kabın üzerini nemli bir bezle örtüp yarım saat dinlendirin.
  5. Tavada sıvıyağı kızdırın. Hamurdan 1 avuç alıp baş ve işaret parmakları arasından sıkın. Yağlı bir kaşıkla hamuru alıp yağda kızartın.
  6. Kevgirle alıp soğuk şuruba alın. Lokmaları servis tabağına alıp servis yapın.

    Afiyet olsun.

    Dilerseniz, kısa sürede hazırlanan lokma tatlısı tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Bayram Tatlıları Kızartma Tarifleri Ege Mutfağı Yemekleri Tatlı Tarifleri Yöresel Tarifler Şerbetli Tatlı Tarifleri Tatlı Atıştırmalık Tarifler Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Tire Köfte
Bükme
Ege Usulü Enginar Yemeği
Enginarlı balık
Heraklion tarzı Kallistsounia
Kabak çiçeği dolması (Dolmathes)