Çaput Aşı (Denizli)
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Çaput Aşı (Denizli) Tarifi İçin

Malzemeler

Çaput Aşı (Denizli)

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Lezzet yemek tarifleri arasında Denizli yöresine ait özel bir yemek...

Pirinci bol suda yıkayıp soğuk suda 15 dakika kadar bekletin.

Tereyağını eritip pirinci ( kavurma esnasında çakıl taşlarının birbirine vurmasına benzer bir ses çıkartıyorsa kıvama gelmiş demektir) kavurun.

Ayrı bir tavada kuzu etini tuz, kimyon ve karabiber ile tatlandırarak kavurun. Koruk suyu (yeşil üzüm suyu), ince doğranmış asma yaprağı ve etsuyunu ilave ederek kaynatın. Pirinci ekleyip suyunu çekinceye kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Pilav ve Makarna Tarifleri Yöresel Tarifler Ege Mutfağı Yemekleri Et Tarifleri Kırmızı Et Yemekleri Pilav Tarifleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Tire Köfte
Bükme
Ege Usulü Enginar Yemeği
Enginarlı balık
Heraklion tarzı Kallistsounia
Kabak çiçeği dolması (Dolmathes)