Yumurta Pilavı
Hazırlanma Süresi : 5 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 3 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Erzurum mutfağıyla özdeşleşen yumurta pilavı, görünümü ile makarnaya daha çok benzemektedir. Yalnızca 5 malzemeden oluşan yumurta pilavı, ceviz ile zenginleştirilir. Hem göze, hem de damağa hitap eden yumurta pilavı tarifi için, detaylara geçebiliriz.

Erzurum usulü gliko ve Erzurum ketesi tarifine de göz atın.

Yumurta Pilavı Tarifi İçin

Malzemeler

Yumurta Pilavı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Yumurta ve tuz bir kapta çırpma teli yardımıyla karıştırılır. 
  2. Un yavaş yavaş eklenerek yoğurulmaya başlanır. 
  3. Hamur dinlendirilir. 
  4. Dinlenen hamur açılarak şeritler halinde kesilir. 
  5. Tuzlu su haşlanır ve hazırlanan hamur haşlanır. 
  6. Tavada tereyağı eritilir. Haşlanan hamurlar tereyağında kavrulur, ceviz serpilerek servis edilir. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Yöresel Tarifler Yumurtalı Tarifler Doğu Anadolu Yemekleri Davet Yemekleri Vejetaryen Yemekleri

Benzer Tarifler

Gıllor
Gliko
Dut Çullaması
Erzurum Ketesi
Lalanga
Gırar Çorbası