Cevizli Kete
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Cevizli Kete Tarifi İçin

Malzemeler

Cevizli Kete

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Maya ve toz şekeri yarım bardak ılık suda eritin. Kabarıncaya kadar ılık ortamda bekletin.
  2. Unu hamur kabına alıp ortasını havuz gibi açın. Mayalı karışım, süt, yoğurt, sıvıyağ, yumurta ve tuz ilave edip orta yumuşaklıkta bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
  3. Üzerine nemli bez örtüp oda sıcaklığında 1 saat bekletin.
  4. Tereyağını eritip ılıtın. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp beze haline getirin.
  5. Her bezeyi hazır yufkanın yarısı büyüklüğünde açıp üzerine tereyağı gezdirin ve ceviz içi serpiştirin.
  6. Rulo şeklinde sarın. Parmaklarınızla sıkıştırarak ruloyu uzatın. Bir ucundan başlayarak sarıp gül şekli verin. Elinizle bastırarak yassılaştırın.
  7. Fırın tepsisini hafifçe yağlayın. Keteleri tepsiye aralıklı olarak dizip üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürün.
  8. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin. Ayran eşliğinde sıcak veya ılık olarak servis yapın.

    Afiyet olsun.

    Dilerseniz, sade bir şekilde sunulan Kars ketesi tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Tuzlu Hamur İşi Tarifleri Fırın Yemekleri Kuruyemişli Tarifler Hamur İşi Tarifleri Doğu Anadolu Yemekleri Yöresel Tarifler Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Gıllor
Yumurta Pilavı
Gliko
Dut Çullaması
Erzurum Ketesi
Lalanga